Fotball

– Vålerenga har mye å gå på offensivt

VIF ligger på bronseplass i Eliteserien, men Tor Ole Skullerud tror Dag-Eilev Fagermos mannskap får det tøft med å sikre edelt metall allerede i 2020.

Den tidligere Vålerenga-treneren Skullerud, nå fotballekspert hos Eurosport, har latt seg imponere av det gamleklubben har gjort under Fagermo så langt.

– Vålerenga er veldig solide nå, det er et godt organisert lag. Et gjerrig lag. VIF er flinke til å ta poeng i jevne kamper, sier Skullerud til Dagsavisen.

Les hva Skullerud og Jesper Mathisen sier om Dønnum-ryktene: Tror ikke på Ejuke-effekt ved Dønnum-salg (DA+)

Han peker imidlertid på at Vålerenga må bli bedre offensivt, noe både Fagermo og spillerne også har erkjent.

– De har fått godt betalt i noen av kampene, synes jeg. Men man får jo gjerne som fortjent. De har mye å gå på offensivt, men det er kanskje ikke så rart med tanke på hvor lite tid de har fått sammen. Det vil bli bedre etter hvert, mener Skullerud.

– Vålerenga er på bronseplass nå. Blir det medalje?

– Jeg tror ikke på topp tre i år, nei. Jeg tror andre lag som kommer bakfra har mer å gå på enn Vålerenga. Jeg tippet 6.-plass på VIF før sesongen, og holder meg til det, svarer fotballeksperten.

Les om VIF-profilen som hele tiden byttes ut: Finne: – Noen ganger skjønner man det, andre ganger ikke (DA+)

– Hva mener du må til for å ta det siste steget?

– Det er vanskelig å peke på én faktor. Men mer tid sammen vil hjelpe. De ser som sagt solide ut, men jeg tror ikke Vålerenga er blant de tre-fire beste i Eliteserien ved sesongslutt, gjentar den tidligere VIF-treneren.

Mer fra Dagsavisen