Vålerenga har los på hockeymedalje

(Lillehammer - Vålerenga 1-3, Manglerud Star - Grüner 4-2). Vålerenga fikk en kraftig opptur og kan styrke plassen sin før sluttspillet i ishockey begynner.

Det beste Oslo-laget i eliteserien, Vålerenga, tok et viktig steg sønag da de slo Lillehammer i Eidsiva Arena. Nettopp Lillehammer har den tredjeplassen Vålerenga jakter på.

Da var det ekstra viktig at Jonas Oppøyen, Tobias Lindström og Filip Gunnarsson bidro med ett mål hver, og sikret 3-1 til Oslo-klubben. Den siste scoringen kom i sluttsekundene da Lillehammer hadde tatt ut keeper i jakt på utligning med det resutat av Gunnarsson kunne sette pucken i åpent mål.

Lillehammer har i likhet med Narvik bare tre kamper igjen i motsetning til Vålerengas fire. Fire er også antall poeng som skiller lagene. Lillehammer har 73, mens Vålerenga står med 69.

Søndag var VIF for en gangs skyld mest effektive etter at hjemmelaget vant skuddstatistikken 28-22.

Bak VIF følger Frisk Asker med 67 etter at de tapte 1-4 mot Storhamar søndag.

MS jakter Narvik

Manglerud Star er bare to poeng bak Narvik etter 4-2-seier over tabelljumbo Grüner i eliteserien i hockey søndag. Vålerenga nærmer seg Lillehammer på 3.-plass.

Manglerud Star vant byderbyet mot bunnlaget Grüner og nærmer seg nå Narvik på trygg plass på tabellen. Narvik tapte tidligere søndag mot Sparta Sarpsborg.

Pontus Finstad, Steffen Ratejczak, Corey Elkins og Kjetil Martinsen sto for målene til Manglerud Star i 4-2-seieren. Den sørger for spenning til siste slutt i bunnstriden av eliteserien i det fire kamper gjenstår.

Narvik har riktignok bare tre kamper igjen etter sitt 5-7-tap mot Sparta. Laget fra Nordland tok ledelsen, men lå under 2-5 etter midtperioden. Selv med en liten sluttspurt kom de ikke i nærheten av å vinne og tapte sin tredje kamp på rad.

Manglerud Star og Narvik møtes i siste kamp i grunnserien 6. mars.

Eliteserien menn søndag:

Lillehammer – Vålerenga 1-3 (0-1, 1-1, 0-1)

Eidsiva Arena: 1765 tilskuere.

1. periode: 0-1 (7.43) Jonas Oppøyen (Villiam Strøm).

2. periode: 0-2 (27.52) Tobias Lindström (Andreas Stene), 1-2 (29.56) Håkon Stormli (Jacob Noer, Martin Gran).

3. periode: 1-3 (59.59) Filip Gunnarsson (Magnus Brekke Henriksen, Lindström).

Utvisninger: Lillehammer 3 x 2 min., Vålerenga 3 x 2 min.

Manglerud Star – Grüner 4-2 (1-0, 1-1, 2-1)

Manglerudhallen: 765 tilskuere.

1. periode: 1-0 (9.18) Pontus Finstad (Ludvig Steenberg, Joachim E. Hermansen).

2. periode: 1-1 (21.10) Jesper Öhrvall (Robin Olsen-Syversen, Håvard Østrem Salsten), 2-1 (28.29) Steffen Ratejczak (Hermansen).

3. periode: 3-1 (41.27) Corey Elkins (Craig Joseph Puffer, Petter Andersen), 3-2 (54.46) Håvard Steen (Krister Evensen, Vojtech Zounek), 4-2 (60) Kjetil Martinsen (Mathias Trygg, Mats Henriksen).

Utvisninger: Manglerud Star 9 x 2 min., Grüner 9 x 2 min.