Sport

Vålerenga har kopiert 2018-starten

Vålerenga har elleve poeng og ett plussmål etter sju seriekamper i 2019 – helt likt som i fjor. Selv er VIF fornøyd med hvordan ting ser ut så langt.

I fjor sto Ronny Deilas mannskap med elleve poeng på de første sju rundene. I år er stoda tilnærmet identisk: Elleve poeng og ett plussmål. Eneste forskjell her er at VIF sto med 12-11 i målforskjell da, kontra 10-9 nå.

VIF har slått Mjøndalen (h), Tromsø (h) og Odd (h), tapt mot Molde (b) og Kristiansund (b) og spilt uavgjort mot Brann (b) og Viking (b). Altså ni poeng hjemme og to borte. Og her ligger den store forskjellen fra i fjor. Da tok de nemlig sju av de elleve poengene på bortenbane og scoret ni mål, mot tre nå. Men det skal også legges til at da møtte de i hovedsak lag på nederste halvdel av tabellen.

Les også: Ekspert hyller VIF-profil: – Han har kuttet ut alt visvaset (DA+)

Bortetap

– Med unntak av bortekampene mot Kristiansund og Molde, er vi fornøyd med sesongstarten. KBK-kampen var veldig svak, den er vi misfornøyd med. I Molde-kampen var vi selvfølgelig ikke fornøyd med selve resultatet, men spillmessig så vi flere ting vi likte, sier sportssjef Jørgen Ingebrigtsen til Dagsavisen.

– Vi har prestert på et bra nivå. Nå har vi fire kamper uten tap, fem hvis vi inkluderer cupen, noe som viser en stabilitet vi er fornøyd med. Vi forventer tøff kamp mot Ranheim i neste runde, men håper på en ny god prestasjon der.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

– Hva kan bli bedre framover?

– Det finnes alltid ting å bygge videre på. For eksempel strukturen og avgjørelsene i forsvarsspillet. Jeg mener vi håndterer spill i egen boks på en bedre måte enn i fjor, svarer han.

– Odd la seg i en 6-3-1-formasjon mot oss på Intility. Det må vi forvente at flere lag vil prøve å gjøre. Motstanderne vil i større og større grad forsøke å stenge mellomrommet for oss, så da må vi bli enda bedre på å utnytte bakrommet motstanderen etterlater seg, fortsetter Ingebrigtsen.

Han uroer seg ikke over at den nyinnkjøpte spissen Matthías Vilhjálmsson «bare» står med to seriemål så langt.

Saken fortsetter under bildet.

###

Fotballekspert Bengt Eriksen. Foto: Jørn H. Skjærpe

Les også: Kort Bodø-opphold for VIF-talent (DA+)

– Medaljekandidat

– Det er samme for meg hvem som scorer. Men ser man på en spiller som Matti, så må vi hjelpe ham til å få flere scoringsmuligheter. Vi må ha flere spillere i boks, skal det åpne seg flere målsjanser for ham. Men vi er veldig rolig på det. «Matti» er mye involvert i det oppbyggende spillet vårt.

Tidligere VIF-spiller Bengt Eriksen, nå fotballekspert hos Eurosport, mener følgende om at VIF har kopiert 2018-starten:

– Starten har vært litt under det jeg hadde forventet, både spillemessig og resultatmessig. Samtidig er de jo på vei mot noe. Fire kamper uten tap er bra. Jeg synes det har vært en stigning fra i fjor, og jeg tror fortsatt at VIF er en medaljekandidat. Men skal de vinne kamper på måten de har tenkt å vinne på, så må balltempoet opp. Det er for så vidt noe alle lag i serien sliter med for tida, utenom Molde. Så det er dit VIF må strekke seg, sier Eriksen til Dagsavisen.

PS! I fjor endte Vålerenga på sjetteplass, et godt stykke bak medaljene.

Aperopet: I år så tar vi alt

Mer fra Dagsavisen