Sport

Vålerenga har ikke hørt mer fra Besiktas

I juli ble det klart at storklubben Besiktas ønsket seg Aron Dønnum. Siden har det vært stille fra tyrkerne, men Vålerenga får også andre henvendelser på 22-åringen. Men veien fra henvendelse til tilbud er lang, påpeker VIFs sportssjef.

Før 0-0-kampen mot Kristiansund i juli, ble det klart at tyrkiske Besiktas hadde henvendt seg til Vålerenga om Aron Dønnum (22). De siste ukene har det imidlertid vært tyst rundt Vålerenga-profilen. Jørgen Ingebrigtsen røper at det ikke har vært noe konkret rundt Dønnum på en stund.

– Jeg har ikke hørt noe fra dem siden kampen mot Kristiansund, sier VIFs sportssjef til Dagsavisen, uten at han konkret vil bekrefte at det er Besiktas det dreier seg om.

###

VIF-sportssjef Jørgen Ingebrigtsen. Foto: Jørn H. Skjærpe

Sportssjefen innrømmer imidlertid at det stadig er «sonderinger» rundt Dønnum – og andre VIF-spillere.

– Jeg lyver hvis jeg sier at andre klubber ikke har tatt kontakt om Aron. De spør om situasjonen til han og andre spillere hos oss. Men det er langt derfra til at det kommer en konkret, skriftlig henvendelse. Dette handler mest om muntlige sonderinger. Det pågår det veldig mye av, spesielt nå som de fleste europeiske overgangsvinduene er åpne, beretter han.

Les også: Dønnum preges ikke av Besiktas-interessen (DA+)

Bjørdal og Zekhnini

– Hvor mye informerer du Dønnum om slike sonderinger?

– Skulle jeg dratt ned i garderoben hver gang det kom en muntlig henvendelse, hadde jeg hatt liten tid til å gjøre andre ting. Men det er veldig hyggelig at andre klubber ønsker å vite om status på våre spillere, svarer Ingebrigtsen.

Forrige uke bekreftet sportssjefen at Vålerenga er interessert i Belgia-proff Henrik Bjørdal (23). Også Fiorentinas Rafik Zekhnini (22), som har trent med VIF, står på ønskelisten til Dag-Eilev Fagermo og co.

– Det har ikke vært noen bevegelser der de siste dagene. Zekhnini og hans folk har lovet å gi oss tilbakemelding når de vet mer, sier Ingebrigtsen.

Les også: VIF vil ha Henrik Bjørdal (DA+)

– Henrik Bjørdal skal være åpen for å flytte på seg, etter det Dagsavisen kjenner til. Spørsmålet er om han kan tenke seg en retur til Norge. Hva er ditt inntrykk av det?

– Jeg har ikke noe spesielt inntrykk. Vi er tydelige på at hvis det er muligheter for det, så.. Dette er en veldig, veldig god spiller. En spiller med topp Eliteserie-nivå, og kanskje over det. Så vi er superinteressert hvis han er aktuell for å komme tilbake. Så er det slik at vi sjelden er konkurransedyktige på lønn, for eksempel hvis man sammenligner med den belgiske ligaen og andre større ligaer i Europa. Så vi må prøve å lokke ham med andre ting. Men hvor lett dét eventuelt er, er vanskelig å si.

Zulte-importer

– Så er det dessuten en klubb (Zulte Waregem) som eier ham som vi må ta hensyn til.

– Men det er en klubb dere har et godt forhold til? Johan Lædre Bjørdal og Fredrik Oldrup Jensen har jo begge kommet til VIF derfra.

– Jeg vet ikke om Zulte er enige i det. Hehe. Det er jo gode spillere vi har hentet fra dem. Spillere som de ikke har lyktes å få det beste ut av, men som har prestert bra hos oss. Vi er i hvert fall veldig fornøyd. Men vi har jo snakket mye med Zulte, jeg kjenner godt folkene som jobber i klubben. I så måte er det et bra forhold, sier Jørgen Ingebrigtsen.

Les også: Carvalho ikke til Cruz Godoy - fotballframtiden fortsatt i det blå (DA+)

Mer fra Dagsavisen