Sport

Vålerenga har funnet flyten: – Nå er vi med i racet

Vålerenga er i storform på sin lille isflate i Furuset Forum. Torsdag får laget en liten smak av hjemmebane i Stavanger, og kan ta sin tredje strake seier i serien.

Vålerenga blir bedre og bedre i Furuset Forum. Roy Johansens mannskap har vunnet fire strake på hjemmeis. Stjernen ble sendt hjem med 2-6-tap i bagasjen tirsdag. I runden før ble tabelltoer Lillehammer slått 3-2 etter straffer. VIF er det tredje beste hjemmelaget i eliteserien så langt.

– Det er en trygghet at vi presterer og gjør det bra på hjemmebane, sa trener Roy Johansen til Dagsavisen etter kampen mot Stjernen.

Torsdag venter en formidabel oppgave. Da står den suverene serielederen Oilers på motsatt halvdel, og matchen går dessuten i Stavanger. Oilers har ni poeng ned til toer Lillehammer, mens VIF er elleve poeng bak. Oilers slo VIF 2-1 i Oslo i september.

Les også: Vålerengas fikk sin revansj (DA+)

Ligner

Men opplevelsen på bortebane i Stavanger er – etter VIFs midlertidige flytting til Furuset – mer lik hjemmefølelsen enn man kanskje skulle tro, i hvert fall med tanke på isen. Forrige sesong ble det en seier og to knepne tap for VIF i oljebyen. Også torsdag tror VIF-leiren på en tett match.

– Isflaten i Stavanger er liten, men den er like liten i Furuset Forum. Nå har vi blitt vant til det. Dermed får vi ikke lenger ulempen av å gå fra stor til liten isflate når vi spiller i Stavanger, sier Vålerenga-profilen Martin Røymark til Dagsavisen.

32-åringen påpeker at banen i nye Jordal, som står klar til 2020/2021-sesongen, også vil ha liten isflate.

Etter Stjernen-kampen nevnte også trener Johansen isflaten.

– Slik vi spiller, passer det oss å spille på mindre rink, sa han.

– Personlig synes jeg det er stor forskjell på liten og stor isflate. Man får mindre tid på en liten bane. For min egen del foretrekker jeg stor, men det er nok siden jeg har vokst opp med det. Det er kanskje morsommere for publikum med liten isflate, sier Martin Røymark.

Les også: Her ser de første kamp på nye Jordal (DA+)

Favoritt

Landslagsveteranen har ingen problemer med å innrømme at VIF er underdogs mot Oilers torsdag.

– Stavanger er storfavoritt på papiret. Det er et lag uten noen særlige svakheter. Men vi skal være klare. Vi har spilt gode matcher mot dem tidligere. Er vi nøye på alt, kan vi slå dem. Det er alltid moro når vi kommer til Stavanger, og det tror jeg publikum der også synes.

– Vi har vært i god form på hjemmeis, men det er ingen grunn til at vi ikke skal finne flyten også på bortebane, tilføyer han.

Røymark er godt fornøyd med VIFs formkurve om dagen.

– Vi slet litt med å score i starten av sesongen, men nå spiller vi bra. Jeg ser ingen grunn til at det skal rakne. Nå er vi med i racet, i hvert fall om annenplassen, sier veteranen.

Les også: Hva gjenstår av Vålerengas nye storstue? Her får du svaret (DA+)

Mer fra Dagsavisen