Sport

Vålerenga håpet på 600 tilskuere mot Rosenborg. Nå går det ikke

Vålerengas damelag hadde håpet på 600 tilskuere mot Rosenborg om en uke. Det håpet er skrinlagt.

Vålerenga er med i gulljakten både i serie og cup. De sikret kvartfinaleplassen i cupen etter 3–1 seieren etter ekstraomganger mot Klepp på Jæren onsdag.

VIF tok forbehold

Nå hadde de startet billettsalget til toppkampen i serien mot Rosenborg 18. oktober etter at regjeringen i forrige uke åpnet for inntil 600 tilskuere.

Men Vålerenga tok forbehold og åpnet ikke for fullt salg i påvente av hva Oslo kommune ville bestemme seg for.

Små folkefester

Og torsdag kom byrådslederen (og tidligere VIF-sjef) Raymond Johansen med den nedslående beskjeden om at de strenge smittetiltakene må videreføres i Oslo.

– Vi må for øyeblikket ha strengere regler for Oslo enn i resten av landet. Ingen av regjeringens lettelser kan innføres i Oslo nå, sa Johansen på pressekonferansen torsdag ettermiddag.

Og innbakt i de lettelsene var tilskuertall som kunne økes til 600 utendørs og åpning av breddeidretten. Ikke noe av dette blir aktuelt i Oslo.

To kamper mot RBK

Også klubbene KFUM Oslo, Grorud og Skeid og ikke minst VIFs herrelag hadde håpet å kunne åpne slusene til sine siste hjemmekamper denne sesongen, men det er inntil videre skrinlagt.

Vålerenga har som sine kvinnelige kollegaer også Rosenborg igjen på Intility i høst. Men den kampen spilles ikke før 13. desember. I beste fall kan det bi en ren finale om sølvplassen i serien.

– Vi må være forberedt på å leve med disse tiltakene til smittetallene stabiliserer seg på et vesentlig lavere nivå enn i dag, sa byrådslederen.

– Vi savner publikum, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo etter en så langt oppløftende sesong.

Laget kjemper om Europaplass neste år med blant andre tabellnaboene Rosenborg, Odd og Kristiansund og alle tre lagene kommer til Intility i høst.

PS. Vålerengas damer møter Stabæk borte i kvartfinalen 11. november, mens Røa møter Sandviken borte. Lyn er slått ut etter 4–5 tap på straffer for LSK Kvinner.

Mer fra Dagsavisen