Vålerenga ga bort poengene

(Vålerenga - Bodø/Glimt 1-2). VIF skapte sjanser på samlebånd. Men Glimt utnyttet tillegggsminuttene best og stjal med seg alle poengene fra Ullevaal.

Bilde 1 av 3

Av Jørgen Tjærnås

Vålerenga ledet 1-0 og så ut til å gå mot tre fortjente poeng mot Bodø/Glimt søndag. Men to sene scoringer av Alexander Sørloth og Trond Olsen sørget for at gjestene tok med seg seieren hjem.

Avgjørelsen kom ett minutt på overtid. Vålerenga mistet ballen på vei ut, Sørloth tråklet seg inn i feltet og mistet ballen. Den havnet hos Olsen, som kontant hamret ballen opp i nettaket.

Det var nok til å sikre Glimt sesongens første borteseier. De tre poengene betyr at laget nå kun er to poeng unna trygg grunn i eliteserien.

Seieren var imidlertid ikke av det fortjente slaget, målt i sjanser og spill. For fram til 81 minutter var spilt hadde Glimt skapt særdeles lite. Men da utlignet Sørloth med en frekk avslutning. Han ble fint spilt gjennom av Olsen, og alene mot keeper Michael Langer vippet han ballen elegant i mål til 1-1.

- Vi spiller arrogant og blir straffet for det. Vi mangler vinnervilje og serverer Glimt seieren, sa en skuffet Kjetil Rekdal som sammenlignet tapet med nederlaget for Aalesund i april.

- Det skjer igjen. Vi kjører hele kampen, men har ikke vilje nok til å punktere kampen, sier Rekdal.

Brown-bom

Første omgang var sjansefattig, og det meste skjedde i annen omgang. Allerede ett minutt etter pause tok Vålerenga ledelsen. Ghayas Zahid slo gjennom til Deshorn Brown og hoppet over pasningen han fikk tilbake. Da havnet ballen isteden hos Holm. Han svarte med å hamre ballen i nettaket.

Vålerenga hadde flere muligheter til å øke ledelsen, og spesielt Brown vil nok ergre seg over å ikke ha scoret. Størst var muligheten han fikk etter en retur. Skuddet hans var på vei mot åpent mål, men en Glimt-forsvarer fikk slengt seg foran og blokkert.

Også Rasmus Lindkvist kunne sørget for flere mål. Etter 78 minutter traff kantspilleren innsiden av stolpen etter et hjørnespark, og da kunne kampen vært punktert.

Isteden snudde alt på slutten. Vålerenga blir dermed liggende på 4.-plass, ni poeng bak ledende Rosenborg.

- Vålerenga sovnet etter at de tok ledelsen og overlot initiativet til Bodø/Glimt, sa TV2-ekspet Egil Olsen, som mente Glimt hadde flaks som vant, men som var dyktige ved de to avslutningene.

Mer Rekdal:

– Vi har dem på gaffelen, og de er knapt på vår halvdel i 80 minutter. Vi skaper ikke nok, og så bommer vi når vi først skaper sjanser. Så er det som om vi sier «vær så god» til dem og lar dem score to mål, sa han.

Han mener det er som om laget hans mangler den siste lille viljen til å kjempe hjem seieren søndag.

– Jeg vet ikke hvorfor, men det må vi finne ut. Vi har uflaks som ikke scorer mer, men det betyr ikke at vi skal gi vekk to mål. Igjen gir vi vekk seieren.(NTB)

Vålerenga – Bodø/Glimt 1-2 (0-0)

Ullevaal stadion: 7765 tilskuere.

Mål: 1-0 Daniel Fredheim Holm (46), 1-1 Alexander Sørloth (81), 1-2 Trond Olsen (90).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar. Gult kort: Niklas Gunnarsson, Vålerenga, Alexander Sørloth, Dominic Chatto, Pavel Londak, Bodø/Glimt.

Vålerenga (4-2-3-1): Michael Langer – Niklas Gunnarsson, Simon Larsen, Jonatan Tollås Nation (Markus Nakkim fra 68.), Ruben Kristiansen – Sivert Heltne Nilsen, Christian Grindheim – Daniel Fredheim Holm, Ghayas Zahid (Morten Berre fra 86.), Rasmus Lindkvist – Deshorn Brown (Daniel Braaten fra 76.).

Bodø/Glimt (4-3-3): Pavel Londak – Zarek Valentin, Brede Moe, Viuex Sane, Thomas Jacobsen – Henrik Furebotn, Dominic Chatto (Anders Karlsen fra 90.), Papa Alioune Ndiaye (Morten Konradsen fra 80.) – Fitim Azemi (Daniel Edvardsen fra 60.), Alexander Sørloth, Trond Olsen.