Vålerenga fikk i gang scoringsfrekvensen mot Grüner

(Grüner - Vålerenga 2-8). Etter at VIF avsluttet fjoråret med tre målløse kamper, løsnet skredet fra start av i årets første kamp.

Publikum hadde knapt fått tatt av seg botforene før kampen i Grünerhallen mer eller mindre var avgjort.

Etter 19 sekunder kom den første scoringen fra Thomas Olsen og etter to minutter sto det 0-3. Det ble til 0-4 to minutter senere.

Dette fra et lag som før denne kampen hadde spilt tre timers effektiv ishockey uten å få pucken i mål.

Tidlig timeout

Grüner tok naturlig nok timeout for et akutt krisemøte, byttet keeper og fikk i hvert fall inn en redusering før perioden var over. Men laget med sju mann på skadelista hadde allerede fått en smell de visste det ville bli blytingt å reise seg etter.

For anført av Thomas Olsen viste VIF en effektivitet de ikke har opplevd på lenge. Ketsjupeffekten gjelder åpenbart i denne sporten også.

Mikkel Wik kom inn i Grüner-buret etter Misa Pietilät og tingene bedret seg litt. For skuddstatistikken viste 11-12 og da er 1-4 i mål mye.

Nykommeren scoret

Men Thomas Olsen hadde denne kvelden da det meste lyktes og moroa fortsatte for VIF i midtperioden. Det rant inn fire nye pucker i Grüners mål og dermed ble Grüner det eneste laget Vålerenga har valset over i alle sesongens kamper.

Thomas Olsen scoret sitt fjerde mål, mens nykommer Gustaf Berling avsluttet perioden med å score sitt første mål for Vålerenga. Han bidro også med tre assist. Svensken kan bli en viktig tilvekst for laget.

Jesper Öhrvall scoret begge Grüners mål, som framsto som rene trøstescoringer. Han ble kåret til hjemmelagets beste.

Siste perioden endte målløst, men VIF var lettet over at rekken på seks kamper med tap er brutt. Og Thomas Olsen fikk selvsagt bestemannsprisen.

Nytt år, nye muligheter? Det er jo dette året Vålerenga skal starte en ny tilværelse i Jordal amfi. Dette var en god start. Men den kom altså mot bunnlaget.

Eliteserien ishockey menn søndag, 29. runde:

Grüner – Vålerenga 2-8 (1-4, 1-4, 0-0)

Grünerhallen: 453 tilskuere.

1. periode: 0-1 (0.19) Thomas Olsen (Tobias Lindström, Kalle Ekelund), 0-2 (1.05) Mats Trygg (Jonas Oppøyen, Filip Gunnarsson), 0-3 (2.02) Olsen (Lindström, Gustaf Berling), 0-4 (6.11) Olsen (Berling, Lindström), 1-4 (9.39) Jesper Öhrvall (Sean-Michel Sunnqvist, Mads Lund).

2. periode: 1-5 (23.34) Olsen (Berling, Ekelund), 1-6 (28.20) Lindström (Ekelund, Trygg), 1-7 (28.45) Trygg (Lindström, Ekelund), 2-7 (36.02) Öhrvall (Robin Olsen-Syversen, Sunnqvist), 2-8 (37.45) Berling (Ekelund, Olsen).

3. periode: Ingen.

Utvisninger: Grüner 8 x 2 min., Vålerenga 11 x 2 min.

Spilt lørdag: Sparta – Storhamar 1-4 (0-1, 1-3, 0-0), Stjernen – Frisk Asker 3-4 (1-0, 0-2, 2-2), Manglerud Star – Narvik 6-2 (0-1, 5-0, 1-1), Stavanger – Lillehammer 9-2 (2-1, 6-0, 1-1).