Vålerenga er ustoppelige og økte serieledelsen

(Vålerenga - Sparta 6-2). Vålerenga styrket posisjonen på serietoppen og feiret Brede Csiszar med stil. VIF avgjorde kampen torsdag i siste periode.

Vålerenga slet lenge med å knekke Sparta i torsdagens kamp i Furuset Forum, men etter tre scoringer i den siste perioden var tre nye poeng sikret. Laget viste igjen en overlegen effektivitet og banket inn tre scoringer uten at Sparta reduserte i en periode der gjestene vant skuddstatistikken 8-7.

Dermed topper laget tabellen ett poeng foran Storhamar, som måtte ha tilleggstid for å nedkjempe Lillehammer. VIF har en kamp mindre spilt. Søndag møtes Storhamar og Vålerenga på Hamar.

Martin Røymark sendte Vålerenga i ledelsen tidlig i overtall, men Sparta sto opp og utfordret serielederen. Utligningen kom i første minutt etter første pause da Morten Ask satt inne til soning. Men igjen sto Vålerenga sterke gullrekke fram. Tobias Lindström ga 2-1, Tommy Kristiansen utlignet igjen for Sparta etter en ørliten keepertabbe før toppscorer Rasmus Ahlholm sørget for at Vålerenga gikk inn i siste periode med 3-2 ledelse.

Siste periode var jevnere enn det 3-0 til VIF skulle tilsi. Men Vålerenga var igjen dødelig effektive. Ahlholm og Lindström scoret igjen før det morsomme skjedde at Joachim Martinsen scoret sitt aller første mål i VIF-trøya foran nesten tusen tilskuere i Furuset Forum.

Og banens beste: Selvfølgelig VIFs jubilrende Brede Csiszar som ble feiret for sine 500 kamper for klubben. Den eneste klubben han har spilt for.

Vålerenga har vunnet samtlige kamper etter årsskiftet og har scoret 33 mål. Derfor leder de serien.

PS. Storhamar gikk mot nederlag i mjøsderbyet i Lillehammer, men utlignet til 3-3 i siste sekund! Da ble det forlengning som Storhamar vant.

Eliteserien ishockey torsdag, 40. runde:

Vålerenga – Sparta 6-2 (1-0, 2-2, 3-0)

Furuset Forum: 924 tilskuere.

Mål:

1. periode: 1-0 (6.39) Martin Røymark (Oskar Ekelund, Stefan Espeland).

2. periode: 1-1 (20.35) Scott Allen (Niklas Roest, Peter Quenneville), 2-1 (24.21) Tobias Lindström (Espeland, Rasmus Ahlholm), 2-2 (27.45) Tommy Kristiansen (Sander Thoresen), 3-2 (33.11) Ahlholm (Espeland, Røymark).

3. periode: 4-2 (50.09) Ahlholm (Lindström), 5-2 (50.54) Lindström (Morten Ask, Thomas Olsen), 6-2 (53.14) Joachim Martinsen (Lindström, Ahlholm).

Dommere: Tommy Søstumoen, Storhamar og Robin Berg, Stjernen.

Utvisninger: Vålerenga 7 x 2 min., Sparta 8 x 2 min.

Øvrige kamper torsdag:

Lillehammer – Storhamar 3-4 e.f. (1-1, 1-1, 1-1, 0-1)

Kristins hall: 1931 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (3.07) Patrick Thoresen (Victor Svensson, Christian Bull), 1-1 (18.01) Austin Cangelosi (Martin Ellingsen, Stian Kaltrud Nystuen).

2. periode: 1-2 (23.02) Svensson (P. Thoresen, Kurt Davis), 2-2 (39.46) Nick Dineen (Joey Benik, Brendan Ellis).

3. periode: 3-2 (51.33) Parker Bowles (Benik), 3-3 (59.59) Mikael Zettergren.

Forlengning: 3-4 (62.56) Simen Hansen (P. Thoresen).

Dommere: Tor Olav Johnsen, Manglerud Star og Christian Persson, Ski.

Utvisninger: Lillehammer 4 x 2 min., Storhamar 2 x 2 min.

Ringerike – Manglerud Star 2-3 (1-2, 1-1, 0-0)

458 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (3.55) Magnus Henriksen (Mats Henriksen, Christer Simonsen), 1-1 (9.00) Dustin Parks (Anders T. Henriksen, Matej Galbavy), 1-2 (17.44) Simonsen (Sam Coatta).

2. periode: 2-2 (27.57) Joachim M. Engesveen (Jørgen N. Langdalen, Petter Ellefsen), 2-3 (32.23) Coatta (Mats Jensen Grøsvik).

3. periode: Ingen.

Dommere: Roy Stian Hansen, Storhamar og Jørn M. Ekeberg, Nesøya.

Utvisninger: Ringerike 1 x 2 min. 1 x 5 min. og 1 x 20 min., Manglerud Star 6 x 2 min. og 1 x 10 min.

Stjernen – Stavanger 1-6 (1-1, 0-3, 0-2)

1105 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (5.58) Joacim Sundelius (Christoffer Berger, Philip Hansen), 1-1 (7.58) Johannes Johannesen (Markus Søberg).

2. periode: 1-2 (21.51) Jacob Lagacé (Johannesen), 1-3 (23.20) Markus Vikingstad (Mario Lucia), 1-4 (36.41) Lagacé (Gregory Mauldin, Dennis Sveum).

3. periode: 1-5 (51.57) Patrick Ulriksen (Kristian Forsberg), 1-6 (57.53) Philip Lane (Jonas Djupvik Løvlie, Lucia).

Dommere: Thomas Tysland, Jutul og Mads Frandsen, Frisk Asker.

Utvisninger: Stjernen 5 x 2 min., Stavanger 4 x 2 min. og 1 x 10 min.