Vålerenga åpnet sluttspillet på skinner

(Vålerenga - Manglerud Star 5-1). Vålerenga brukte en drøy periode på å komme i gang med hockey-sluttspillet. Så gikk det meste på skinner.

Vålerenga hadde lagt bak seg feiringen av seriemesterskapet og gjøv løs på sluttspillet torsdag med full konsentrasjon.

Men det tok en periode før VIF fant flyten i første kvartfinale i Furuset Forum. Men da det løsnet ble første kamp er ren transportetappe. Kvartfinalene spilles best av sju kamper.

Dobbel av Lindström

VIF var mest aggressive fra start, men fikk ikke lirket pucken bak MS-keeper Kristopher Joyce i første periode. I statistikkene sto det 13-5 i skudd til VIF.

Men før minuttet var spilt av andre periode, lå den første pucken i buret. Etter flotte kombinasjoner var MS-forsvaret helt utspilt og Tobias Lindström banket inn kveldens første scoring. Målgivende: Rasmus Ahlholm selvfølgelig.

Kun halvannet minutt gikk det før Lindström sto som tomålsscorer. VIF vant droppene og duellene og 2-0 var like vakker.

Etter knallstarten på denne perioden, jevnet spillet seg noe ut, men Vålerenga var helt dominerende offensivt. 18-4 i skudd i midtperioden.

Ville mye offensivt

Kveldens siste periode fortsatte med lekre scoringer i en kamp som isolert sett ikke var spennnende. Martin Laumann Ylven økte til 3-0 før Thomas Olsen elegant løftet inn den fjerde opp i vinkelen bak en sjanseløs MS-keeper like etterpå.

MS fikk et trøstemål da Joachim Lunde Hermansen utnyttet et VIF-tap av pucken i egen sone, men kort tid etter var det evigunge Martin Røymark som satte inn kveldens siste mål.

Kampen viste at Vålerenga har konsentrasjonen på plass og ikke har senket seg etter at de ble seriemestere. Det var vikrig å vise på en kveld der både Stavanger og Storhamar slet tungt i sine kamper.

Andre kamp mellom disse lagene spilles i Manglerud ishall lørdag ettermiddag, den tredje spilles i Furuset Forum mandag.

Axel Eidstedt ble kåret til VIFs beste spiller, mens Magnus Brekke Henriksen ble MS bestemann.

NM-sluttspillet ishockey torsdag, kvartfinaler, 1. kamp (best av 7):

Vålerenga – Manglerud Star 5-1 (0-0, 2-0, 3-1)

Furuset Forum: 949 tilskuere

1. periode: Ingen.

2. periode: 1-0 (20.54) Tobias Lindström (Rasmus Ahlholm, Martin Røymark), 2-0 (22.19) Lindström (Røymark, Stefan Espeland).

3. periode: 3-0 (42.19) Martin Laumann Ylven (Thomas Olsen, Mats Trygg), 4-0 (50.32) Olsen, 4-1 (55.33) Kevin Berg (Joachim Hermansen), 5-1 (57.01) Røymark (Espeland, Ahlholm).

Dommere: Tommy Søstumoen, Storhamar og Owe Lüthcke, Ringerike.

Utvisninger: Vålerenga 6 x 2 min., Manglerud Star 7 x 2 min. og 1 x 10 min.