Sport

V-cupvinner Weng: - Hodet har ikke vært på plass

Heidi Weng er årets verdenscupvinner til tross for at hun sier at hodet ikke har vært plass etter Tour de Ski.

Av Egil Sæther

FALUN: Hun sier at hun skulle ha gjort mange ting annerledes i de siste ukene. Hun har ikke hatt det helt godt med seg selv. Weng sier at hun har det tøft.

Da gjorde det godt med en opptur som gjorde at hun tross alt hentet hjem kula som bevis på at hun har vært sesongens jevneste og beste skiløper totalt sett.

Det til tross for at hun bare endte på 18.-plass sammenlagt under den avsluttende minitouren i Falun.

Les også: Bjørgen takker barnehagen: https://www.dagsavisen.no/sport/takk-til-barnehagen-1.1116941

– Jeg har sett litt på det, og det er mye jeg skulle ha gjort annerledes. Det vanskeligste er at hodet mitt ikke har vært på plass etter Tour de Ski. Jeg har slitt veldig og ikke klart å tenke. Toppidrett er hardt og tøft. Det er mye utenom det at du bare har lyst til å gå på ski og ha det gøy. Det er mye rundt som ikke andre mennesker vet, og jeg har kanskje ikke taklet presset så godt heller. derfor ble det litt tøft i OL. Det var godt å ha noen dager fri etter OL og ikke tenke på langrenn, men bare være sammen med familie og kjæreste, sa 26-åringen i pressesonen etter at alt av premieseremonier var unnagjort.

Trenger en pause

Weng sier at hun skal legge skiene langt borte på hylla i den nærmeste tiden. Hun sier at det har vært hardt.

– Kroppen har sagt fra at jeg trenger en pause. Beina og hodet har ikke fungert. Jeg skal legge skiene langt borte i hylla og være sammen med mennesker som betyr mye for meg. Det skal rett og slett bli gøy.

På toppen av både opp- og nedturer ble hun også syk i uken etter rennene i Lahti.

– Jeg angrer på at jeg gikk i Drammen og Holmenkollen. Spesielt Drammen. Jeg kjente på start at det var et eller annet rart. Jeg skulle bare ha gitt blaffen i Drammen. Sånn er det. Når du ikke er frisk så går det ikke. Det går kanskje for Marit (Bjørgen), men ikke for meg.

Weng slaktet egen taktikk i søndagens jaktstart.

– I dag var det tøft å komme seg til mål. Jeg skjønner ikke helt hva jeg drev med, men det var veldig moro så lenge det varte. Jeg åpnet med hodet under armen og tenkte at jeg skulle ta igjen Ragnhild (Haga) for å få en god rygg. Men det var jo seks sekunder opp som jeg skulle ta igjen før den første bakken. Det var bare tull, men det endte bra likevel.

Stolt

Verdenscupvinneren mente at det nesten var bare så vidt at hun fortjente å vinne sammenlagtcupen, men hun tok seg i det.

– Jeg må være stolt av dette siden det har vært veldig tøft i det siste, selv om jeg føler at jeg har vært under pari en god stund. Jeg føler nesten at jeg ikke har fortjent det, men samtidig hadde jeg en god start, og jeg var god helt fram til Seefeld. Da var det veldig bra.

Hun er også glad for at hun fikk muligheten til å avslutte sesongen med renn i Sverige og Norge der skiinteressen er på topp.

– Det er hyggelig at folk er hyggelige mot meg. Det har betydd mye for meg den siste tiden, avslutter hun. (NTB)

Mer fra Dagsavisen