Sport

– Uvanlig for lag jeg trener å slippe inn så mye

(Skeid – Raufoss 2-3) Tom Nordlie skjønner ikke hvorfor spillerne igjen trengte 20 minutter på å våkne. Framover må Skeid luke vekk unødvendige baklengsmål, skal laget holde seg unna nedrykksstriden.

Les også: Buduson om Raufoss-tapet: – Det svartnet helt (DA+)

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Søndag ble det 2-3-tap hjemme mot Raufoss i 1. divisjon, til tross for at Skeid hadde tre poeng i sikte etter 71 minutter. Da ledet Nordlies mannskap 2-1, etter scoringer av David Tavakoli og Mesut Can. Men Ryan Doghman, Snorre Stand Nilsen og Ikhsan Fandi påførte Nordlie og Skeid lagets første hjemmetap i serien i 2019.

– Vi er urutinerte, rett og slett. Vi slipper til folk i returrom og på innlegg. I denne ligaen kan du ikke slippe markeringen din på den måten vi gjør i dag. Og nok en gang bruker vi 20 minutter på å komme i gang, selv om vi hadde en sjanse alene mot keeper helt i starten, sier Skeid-trener Tom Nordlie til Dagsavisen.

Saken fortsetter under bildet

###

En betenkt Tom Nordlie på Nordre Åsen søndag. Foto: Jørn H. Skjærpe

Surt

– Vi er bra de siste 20 minuttene av 1. omgang, og så dominerer vi hele 2. omgang, helt til det er igjen drøyt fem minutter. Så slipper vi markering i returrom to ganger, og så er det 2-2 og 2-3. Vi kan ikke holde på sånn, sier Nordlie.

Han fortviler over at spillerne ikke fulgte planen fra start av, og over for enkle baklengsmål.

– Akkurat nå må hver enkelt gå i seg selv og tenke ”hvorfor markerer jeg ikke der?”. Og hvorfor folk ikke er ”på” når kampen begynner, når vi i trenerteamet har hatt det som tema i forkant, det må spillerne ta ansvar for selv, sier Skeid-treneren.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

– Dette var årets første hjemmetap. Hvor surt er det?

– Det som er surt er at vi står med åtte poeng så langt, men vi skulle hatt 15. Vi sølte bort poeng mot Jerv og Notodden. Så var vi ikke med i de første 20 minuttene mot Ull/Kisa, som i dag. Raufoss scoret på en tidlig corner, så måtte vi jage igjen.

Jevn serie

– Vi tar med oss at vi spiller ålreit fotball i en time, men så taper vi den halvtimen vi ikke er bra. Det er surt for spillerne å tape etter å ha ledet 2-1, legger han til.

Han håper naturlig nok at laget kan vippe ting i riktig favør i fortsettelsen.

– Vi ser jo at vi er med i hver match, og at vi kan vinne mot hvem som helst. Men fortsetter vi å søle bort poeng, så blir det nedrykk av det. Men er vi skjerpet, kan vi være med blant topp seks. Så jevnt er det. Men vi må skjerpe oss, sier Nordlie.

Spesielt defensivt har Skeid noe å tenke på . I tre av de fire siste kampene har Skeid sluppet inn tre mål eller mer.

– Det er uvanlig for lag jeg trener å slippe inn fire, tre, tre. Men så har det nok noe å si at vi kun har spilt to kamper med det beste stopperparet vårt, påpeker han.

Intility neste

– Dette var siste kamp på Nordre Åsen på en stund. Hvordan vil det eventuelt påvirke dere?

– Vi tjener ikke noe på å spille på dette underlaget. Så vi gleder oss til å komme til en bedre matte, sier Nordlie om den midlertidige flyttingen til Intility Arena.

Les også: Skeids siste før de må flytte (DA+)

Mer fra Dagsavisen