Sport

Utrøstelig Graham Hansen etter ny skade

Igjen ble en mesterligafinale ødelagt av skade for Caroline Graham Hansen. Hun måtte ut ved pause da Wolfsburg nok en gang tapte for Lyon.

Av Sjur Natvig

Hun pådro seg skaden i helgens cupfinale mot Bayern München, der hun likevel spilte full tid og satte inn det avgjørende straffesparket da Wolfsburg ble dobbeltmester.

– Jeg har slitt med det siden forrige kamp. Vi gjorde det vi kunne, men det gikk ikke. Sånn er det, sa hun til Viasat etter kampen mens hun kjempet med følelsene.

– Jeg kjente det i den første sprinten, da det nesten gikk galt. Jeg prøvde å jobbe meg inn, men det gikk ikke. Da ble det som det ble, sa hun til intervjuer Jan Åge Fjørtoft.

Hun sa ikke noe om alvoret i skaden. Landslaget spiller to svært viktige VM-kvalifiseringskamper mot Irland i begynnelsen av juni.

Vondt

Landslagsstjernen lå nede etter et drøyt kvarter og hadde tydelig vondt, men hun stablet seg på beina og spilte videre til pause. Da ble hun byttet ut med Tessa Wullaerts.

– Jeg prøvde å pushe meg. Det er dette vi har trent for i hele år. Så klart det er en skuffelse, sa hun.

Fra start lå det an til en duell mellom Norges to største kvinnelige fotballstjerner. Fem og et halvt år etter at de herjet sammen da Stabæk ble cupmester spilte Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg mesterligafinale mot hverandre.

Mens Hegerberg scoret og ble mesterligavinner for tredje år på rad, måtte Hansen svelge en ny stor skuffelse. Med røde øyne måtte hun se resten av finalen fra sidelinjen, mens lagvenninner prøvde å trøste henne som best de kunne.

Holdt ikke

Hun fikk se Pernille Harder gi Wolfsburg ledelsen i første ekstraomgang.

– Da tenkte jeg at det går. Så fikk vi det røde kortet, og da ble det for vanskelig. Vi har slitt med flere skader inn mot finalen, og det holdt ikke i dag. Lyon var et bedre lag, og vi må bare gratulere dem.

Også for to år siden tapte Wolfsburg mesterligafinalen mot Lyon. Da var Caroline Graham Hansen uaktuell for spill med en kneskade. Skade kostet henne også VM-sluttspillet for tre år siden. (NTB)

Mer fra Dagsavisen