Sport

Uten seier over Spania på atten kamper

Sander Sagosen satt på tribunen da de norske håndballgutta fikk en ny Spania-smell. Det ble 27-28-tap i Danmark torsdag.

Av Espen Hartvig

AARHUS: Dermed er det 18 strake kamper mot spanjolene uten seier, og bare én gang i den perioden har Norge unngått tap. Ikke siden april 1997 (28-25) er Spania slått.

Eivind Tangen hadde sjansen til å utligne i siste sekund, men skuddet hans ble reddet av Spanias keeper.

– Jeg synes vi hadde muligheten mot slutten, men vi var ikke skarpe nok i dag. Det er nok litt tilfeldigheter dette med Spania, sier Sagosen til NTB.

Torsdagen i Ceres-arena ble en kamp der landslagstrener Christian Berge benyttet muligheten til å teste ut ting. Flere spillere uten mye landslagserfaring fikk prøve seg i perioder.

Norge ledet til pause, men Spania rykket fra ganske tidlig i 2.-omgangen. Det sto blant annet 21-25.

Gøran Johannessen var Norges bestemann med fem scoringer. Han ble overgått av Bjarte Myrhol med seks. Norge spilte en solid kamp mot den regjerende europamesteren.

På tribunen

I tillegg til Sagosen sto førstekeeper Torbjørn Bergerud og Magnus Abelvik Rød over. Begge har hatt mye kampbelastning i Flensburg-Handewitt i det siste. Trolig er duoen med i kampen lørdag. Den går i Aalborg mot Danmark.

Sagosen kommer ikke til å være med der selv om han de siste dagene har trent tilnærmet for fullt med landslaget. Han pådro seg en skade for noen uker siden og har ikke spilt kamp siden.

En annen internasjonal profil, Kent Robin Tønnesen, er ikke med i troppen denne gangen. Han spiller sannsynligvis for Veszprém i løpet av en uke eller to. Han har slitt litt med en fot i det siste.

Lite tid

Det er ikke mye tid til forberedelser før EM-sluttspillet. Rett over nyttår samles den norske troppen. Så venter noen treningsdager og en turnering i Frankrike før mesterskapsstart.

Norge spiller sin gruppe i Trondheim og møter Bosnia-Hercegovina, Portugal og Frankrike.

De tre beste går til hovedrunden i Malmö. Der venter fire nye kamper, trolig blant annet mot Sverige og Danmark. Veien mot semifinale blir altså svært tøff for Norge.

De norske håndballgutta har tapt finalen i de to siste VM og fikk fjerde- og sjuendeplass EM i 2016 0g 2018.

KAMPFAKTA

4-nasjonersturnering håndball menn, spilt i Aarhus torsdag:

Norge – Spania 27-28 (13-12)

4200 tilskuere

Norge: Espen Christensen, Kristian Sæverås – Aksel Horgen, Sebastian Barthold 3, Bjarte Myrhol 6, Sander Andreassen, Tom K. Nikolaisen, Magnus Jøndal 1, William Aar 2, Kristian Bjørnsen, Magnus Gullerud 2, Gøran Johannessen 5, Christian O'Sullivan 2, Eivind Tangen 3, Harald Reinkind 3.

Toppscorer Spania: Adria Figueras 5.

Dommere. Henrik Mortensen/Jesper Kirkholm, Danmark.

Utvisninger: Norge 2 x 2 min., Spania 5 x 2 min.

Norge møter Danmark lørdag.

Mer fra Dagsavisen