Sport

Utelukker ikke vikarløsning etter Høgmo

Toppfotballsjef Nils Johan Semb skal finne en ny landslagssjef. Han har mange kandidater å velge i. Men påstår at han starter jakten med helt blanke ark.

ULLEVAAL STADION: Hvem skal overta Norge etter Per-Mathias Høgmo? Toppfotballsjef Nils Johan Semb fulgte onsdagens pressekonferanse fra første rad. Mens Høgmo forlot lokalet umiddelbart etter at fellesseansen var over, ble Semb igjen. Han har fått hele den norske landslagskabalen i fanget.

- Vi starter faktisk med helt blanke ark. Det første vi gjør sammen med styret er å legge en framdriftsplan. Vi vet jo at det er veldig mange gode kandidater der ute, sier Nils Johan Semb til Dagsavisen.

Om de går for en permanent løsning umddelbart, eller om de velger en vikarløsning i påvente av et førstevalg, vet han ikke. Han utelukker ingenting.

Hvis førstevalget er Ståle Solbakken eler Ole Gunnar Solskjær, er begge under kontrakt med henholdsvis FC København og Molde.

Hvis valgene er Erik Hamren eller Lars Lagerbäck, er begge tilgjengelige umiddelbart. Hamren er allerede i Oslo på grunn av deltagelse på et trenerseminar i forbindelse med cupfinalehelgen. Dit kommer også Roy Hodgson, men han ansees ikke som aktuell til jobben. Trond Sollied er et annet navn som også er ledig på markedet.

Hvis valgene er Kjetil Rekdal eller Henning Berg, må det forhandles med klubbene de nå er i. Tor Ole Skullerud har nettopp skrevet kontrakt med Strømsgodset.

Det er denne jungelen av navn Nils Johan Semb og det ansettelses-utvalget han skal lede, nå skal gjennomgå. Neste landskamp spilles i Belfast mot Nord-Irland 26. mars neste år.

- Når fikk du vite at Høgmo ville trekke seg, Semb?

- Når man setter seg ned og snakker om slike ting, skjønner man hvilken vei det går. Slik er fotballens mekanismer. Og disse samtalene startet mandag og fortsatte tirsdag.

- Du var nylig i København og snakket med Ståle Solbakken. Var landslagsjobben et tema?

- Nei, jeg ser mange har besskrevet det som et hemmelig møte. Det var det overhodet ikke. Vi hadde en hyggelig middag der vi snakket mye om mesterligaen og FCKs møte med Leicester.

- Blir evalueringen av Høgmo nå avlyst. Også vurderingen av hvordan Norge skal spille?

- Nei, evalueringen er viktig selv om Høgmo går av. Vi må se på hva som har vært bra og hvs som ikke har fungert. Vi kom til playoff både med A-landslaget og U21-landslaget, så vi har vært nær, sier Nils Johan Semb.

På Dagsavisens spørsmål om Høgmo selv vil være med å finne sin etterfølger, svarte han:

- Jeg overlater den jobben til et meget kompetent styre og toppfotballsjefen. De vil finne en god løsning, svarte Per-Mathias Høgmo, som tror hele hans store støtteapparat vil finne seg nye jobber fordi de oppfattes som attraktive på trenermarkedet.

PS. Også ny landslagssjef for kvinnelandslaget skal ansettes i løpet av kort tid.

Mer fra Dagsavisen