Sport

Ut av den onde spiralen

Vålerenga hadde en blytung høst, men Matthías Vilhjálmsson mener Dag-Eilev Fagermo vil gjøre marerittrekka fra 2019 til et fjernt minne.

Fasiten var én fattig seier på de 16 siste kampene i 2019. Den skrekkelige rekka under Ronny Deila er naturlig nok ikke glemt i Vålerenga-garderoben.

– Høsten ble en ond spiral. Jeg – og de fleste andre på laget – falt inn i den spiralen, sier veteranspissen til Dagsavisen.

– Det var en tøff høstsesong. Og selv kunne jeg gjort det mye bedre, legger islendingen til.

Les også: Ingen tidsnød for Fagermo (DA+)

Knallharde krav

Et knapt halvår har gått siden siste ball ble sparket i 2019. Deila forsvant til USA og MLS, Fagermo kom inn som ny VIF-hærfører. Treningskampene i vinter viste lovende tendenser, men så ble alt satt på vent av koronaviruset. Men Vilhjálmsson liker det han har sett.

– Nå har vi fått inn en ny stil, med nye tanker. Jeg er veldig fornøyd med Dag-Eilev Fagermo som trener så langt. Han stiller knallharde krav. Han er streng, men det liker jeg.

Dag-Eilev Fagermo og VIF er hundre prosent i gang igjen. Seriestart mot Sarpsborg (b) er 16. juni.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo. Foto: Jørn H. Skjærpe

– Hvordan unngår man å havne inn i en ond spiral når ballen ruller igjen?

– Det blir et litt kjedelig svar, men det handler om å jobbe steinhardt. Vi må ha troen på det vi gjør, og da vil de positive resultatene også komme. Det har jeg veldig tro på, forsikrer 33-åringen.

16. juni blåses 2020-sesongen omsider i gang. Da venter det en kamprekke av de sjeldne for klubbene i Eliteserien. Så hvordan takler en 33 år gammel kropp det kjøret?

– Det gjenstår å se, men jeg føler meg i bra slag. Jeg fikk en full sesong i beina i fjor, etter kneskaden året før, så det var viktig, sier «Matti», som sikter mot mye nettsus i 2020.

Les også: Vålerenga-framtiden i det blå for Finne (DA+)

Ønsker å levere

– Jeg ønsker å prestere på mitt gode, gamle nivå. Og jeg vet at jeg har det inne. Jeg vil levere målpoeng og bidra til at vi vinner kamper. Det ble tosifret antall målpoeng (fem mål, fem målgivende) i fjor, men jeg kan enda bedre, gjentar han.

Nå er islendingen glad for at han og lagkameratene er i gang for fullt igjen etter koronavirusets herjinger.

– Koronasituasjonen har vært tøff, det skal jeg innrømme. Men det har den vært for de fleste. Det har gått opp og ned, med mye usikkerhet. Men det er utrolig hvor fort man glemmer. Det har vært veldig godt å komme i gang med fotball igjen, og jeg synes vi ser bra ut etter forutsetningene. Nå forventer jeg at vi blir bedre og bedre fram mot seriestarten.

– Vi skal være godt rustet, avslutter Vilhjálmsson.

Mer fra Dagsavisen