Victor Nilsson Lindelöf er Sveriges nye mann i Manchester United. Han er med i den svenske troppen mot Norge tirsdag.

Uniteds nye svenske mot Norge: Ikke akkurat Zlatan

Manchester Uniteds første sommerkjøp ble en svensk midtstopper. Blir han viktigere enn Zlatan Ibrahimovic?

Sport

Sverige kommer til Ullevaal stadion tirsdag  med et navn som nå er den store snakkisen i Manchester: Victor Nilsson Lindelöf.
Han skal etter planen ta plass ved siden av Eric Bailly i Uniteds midtforsvar.
Lørdag  ble overgangen fra Benfica klar, til en prislapp på omlag 340 millioner kroner i følge britiske og svenske medier.
Dermed blir han den nest dyreste svenske fotballspiller noensinne.

På mandagens pressekonferanse med Lars Lagerbäck ble den nye United-stopperen et sentralt tema.

- Han er ung og en del av de nye svenske talentene som har tatt store steg. Han er en rolig og sindig person som vil takle presset i United, sa Lagerbäck til blant andre en del svenske journalister på Ullevaal stadion.

Mandag kom Lindelöf til Oslo sammen med det svenske landslaget som opplevde et eventyr av en kamp i Stockholm der de slo Frankrike 2-1 etter scoring på overtid fra egen halvdel (!). Og der Vicor Nilsson Lindelöf styrte forsvaret med stor klokskap.


Videre til Manchester
Til tirsdagens privatkamp blir det store utskiftninger i det svenske laget, men 22-åringen fra Västerås er med i troppen der fire spillere er permittert etter fredagens seier: Robin Olsen, Andreas Granqvist, Mikael Lustig og Marcus Berg.
Granqvist var Lindelöfs makker mot Frankrike.
Etter kampen i Oslo er det ventet at svensken reiser videre til Manchester for å gjennomgå den medisinske testen og bli presentert som Uniteds første sommerkjøp.
– Dette er en sak mellom Benfica og Manchester, Victor vil bare snakke om landslaget under oppholdet i Oslo, sa landslagets pressesjef  Niklas Bodell til Expressen mandag.
Men hva er det Manchester United og Jose Mourinho har kjøpt?
– En forsvarssjef, svarer Sebastian Larsson, som etter elleve sesonger i Premier League er overbevist om at landslagskollegaen vil etablere seg i United.

Men han er ikke akkurat noen Zlatan-type. De fleste karakteriserer han som det motsatte. Utenfor banen er han en relativt beskjeden ung kar.
Også BBC-eksperten Simon Stone tror svensken vil få en sentral rolle i United. Men han må markere seg i løpet av sommerens treningskamper.
– Jeg forventer at han tar plassen ved siden av Eric Bailly. Men Bailly trenger en ledertype ved siden av seg, og den rollen er tiltenkt Nilsson Lindelöf, sier Stone til Aftonbladet. – Han kan bli en ny Rio Ferdinand, mener han.

United-manager Jose Mourinho hentet Bailly i fjor sommer. Nå har han altså skaffet seg en ny midtstopper.

- Phil Jones harfor mye skadetrøbbel. Chris Smalling er rask nok, men har andre svakheter. Daley Blind kan spille midtstopper hvis han ikke møter klasiske, britiske tanksentre, sier Stone.


Mot Vålerenga
Når Manchester United møter Vålerenga i treningskamp på Ullevaal 30. juli vil vi vite mer om hvilken posisjon «Vigge» har fått i Mourinhos lag.
Han kommer fra Benfica der han har vunnet tre titler i Lisboa siden overgangen fra Västerås i 2012.
For svenskene er tirsdagens landskamp mot Norge en anledning til å se nye konstellasjoner. Lars Lagerbäck ville vært en del av det svenske støtteapparatet hvis han ikke hadde ledet Norge.

- Vi spiste middag med den svenske landslagsledelsen i mai. Det er morsomt å følge deres suksess, men det ville også vært morsomt å slå dem, sier Lagerbäck, som kan konstatere at Sverige leder sin VM-pulje, mens Norge i praksis er ute av kampen om en plass i VM i Russland neste år.