Uniteds kveld: 1-0, 2-0, 3-0, 4-0. Pause. 5-0, 6-0, 7-0, 8-0, 9-0

(Manchester United - Southampton 9-0). Southampton-debutanten Alexandre Jankewitz pådro seg rødt kort etter 80 sekunder i Premier League-debuten. Mot ti mann herjet Manchester United og vant 9-0.

Av Sjur Natvig

De siste minuttene ble Southampton redusert til ni mann ettersom også Jan Bednarek pådro seg rødt kort da han forårsaket straffesparket som førte til det sjuende målet. Da innbytter Daniel James satte inn 9-0 på overtid hadde United tangert rekorden for tidenes største PL-seier.

– Det er alltid bra å score mange mål, og vi er veldig fornøyd. De tre poengene var det viktigste, sa Marcus Rashford til BT Sport. Med sin scoring passerte han selveste Eric Cantona på Uniteds scoringsliste.

– Han var en stor spiller som gjorde mye for klubben, så jeg er fornøyd med det, sa han.

Målfesten gjør at Manchester United har á poeng med byrival Manchester City, som har bedre målforskjell og to kamper mindre spilt. Men United har nå scoret flest mål i Premier League (46).

Det skar seg for gjestene nesten helt fra start på Old Trafford. Den 19-årige sveitseren Jankewitz var overtent i sin første kamp fra start, og da han satte knottene rett i leggen på Scott McTominay dro dommer Mike Dean det røde kortet resolutt opp av brystlomma.

Anthony Martial (2), Aaron Wan-Bissaka, Rashford, Edinson Cavani, Scott McTominay, Bruno Fernandes (straffe), James og et selvmål av Bednarek sto for scoringene i regnet på Old Trafford.

Målflom

De ti Southampton-spillerne var ikke i nærheten av å demme opp for Ole Gunnar Solskjærs menn, som scoret fire ganger før pause og fem til i 2. omgang. Lange oppspill fulgt av innlegg fra Luke Shaw var en sukessoppskrift for United i den første omgangen.

I det 18. minutt lyktes det for første gang. Victor Lindelöfs oppspill fra dypt på egen halvdel ble løpt av Rashford nær hjørneflagget. Han satte opp Shaw, som spilte fram Wan-Bissaka til 1-0.

Sju minutter senere ble det 2-0. Det var Harry Maguires tur til å sette opp Shaw, som fant Mason Greenwood. Hans pasning 45 grader ut ble satt i mål av Rashford.

3-0-målet var et selvmål av Bednarek, som forgjeves prøvde å klarere Rashfords gode innlegg. Ved lengste stolpe ventet Fred på å score.

Tråkket på gassen

Cavani nikket et presist Shaw-innlegg i mål til 4-0. United ble også tildelt et straffespark før pause, men VAR viste at Kanye Ramsays felling av Cavani var noen centimeter utenfor 16-meterstreken.

Kampen roet seg noe etter pause, men etter Che Adams' reduseringsmål som ble annullert for offside etter VAR-gjennomgang fant United tiden inne til å tråkke litt på gassen igjen. Martial vant en duell med Bednarik på framspill fra Fernandes og satte inn 5-0.

Så scoret også McTominay på en keeperretur, før Bednarek etter langvarig VAR-konsultasjon fikk rødt kort for sin behandling av Martial og Fernandes satte inn 7-0 fra straffemerket. Martial og James scoret også før det var over.

– Vi mistet en mann umiddelbart mot en slik motstander. Jeg gratulerer Manchester United, som jobbet hardt og aldri sluttet å score, sa Southampton-manager Ralph Hasenhüttl til BBC.

Southampton tapte 0-9 også for Leicester for 15 måneder siden, da på hjemmebane.

Med storseieren tangerte Ole Gunnar Solskjær klubbrekorden til Alex Ferguson. Sistnevnte satt ringside på Old Trafford tirsdag kveld.

Manchester United – Southampton 9-0 (4-0)

Mål: 1-0 Aaron Wan-Bissaka (18), 2-0 Marcus Rashford (25), 3-0 Jan Bednarek (selvmål 34), 4-0 Édinson Cavani (39), 5-0 Anthony Martial (69), 6-0 Scott McTominay (71), 7-0 Bruno Fernandes (87), 8-0 Martial (90), 9-0 Daniel James (90).

Dommer: Mike Dean.

Gult kort: Harry Maguire, Donny van de Beek, Manchester U., Kayne Ramsay, Jack Stephens, Stuart Armstrong, Southampton.

Rødt kort: Alexandre Jankewitz (2), Jan Bednarek (87), Southampton.

Manchester U. (4-2-3-1): David de Gea – Aaron Wan-Bissaka, Victor Lindelöf, Harry Maguire, Luke Shaw (Donny van de Beek fra 46.) – Scott McTominay, Fred – Mason Greenwood, Bruno Fernandes, Marcus Rashford (Daniel James fra 60.) – Édinson Cavani (Anthony Martial fra 46.).

Southampton (4-4-2): Alex McCarthy – Kayne Ramsay, Jan Bednarek, Jack Stephens, Ryan Bertrand – Moussa Djenepo (Allan Tchaptchet fra 78.), James Ward-Prowse, Alexandre Jankewitz, Stuart Armstrong – Ché Adams, Danny Ings (Nathan Redmond fra 71.).

Premier League fotball menn tirsdag, 22. runde:

SheffieldU. – West Bromwich 2-1, Wolverhampton – Arsenal 2-1, Manchester U. – Southampton 9-0, Newcastle – CrystalPalace 1-2.

Spilles onsdag: Burnley – Manchester C., Fulham – Leicester, Leeds – Everton, Aston Villa – West Ham, Liverpool – Brighton.

Spilles torsdag: Tottenham – Chelsea.