Uniteds elleville opphenting

Hvor skal man begynne etter å ha sett oppgjøret mellom to av Englands beste lag, Chelsea og Manchester United, i en kamp som inneholdt alt?

Sugende taklinger. Omdiskuterte dommeravgjørelser. Vakre mål. En lidenskapelig intensitet. Stort tempo. Og: Et av Englands beste fotballag leder 3-0 over et av de andre, riktignok, men da burde vel kampen vært avgjort? Selv om laget som lå under med tre mål het Manchester United?

Men altså: Det umulige ble mulig, og vi slutter aldri å bli forundret over det som kan skje i en fotballkamp. For da 3-0 ble til 3-3 var det ikke rart at begge managerene, André Villas-Boas for Chelsea og Sir Alex Ferguson for Manchester United, mente at de hadde tapt to poeng og ikke vunnet ett.

Skuffelse

– Klart dette var en skuffelse for oss. Vi leder jo 3-0, sier Villas-Boas, som vet at spøkelset José Mourinho stadig rykker nærmere etter at han har signalisert at han gjerne vil tilbake til England. For under Mourinho sto Chelsea fram som det bunnsolide defensive laget. Sånn er det ikke lenger. Men også Alex Ferguson mener seg snytt for to poeng og ett straffespark og en utvisning.

– Dette var to poeng tapt. Vi var det beste laget, bortsett fra i de ti første minuttene av andre omgang, sier han.
Naturligvis har han i tankene de to målene som gjorde at Chelsea gikk fra 1-0 til 3-0 i løpet av omgangens seks første minutter. Og ved begge målene var en United-spiller sist på ballen.

46. min.: Daniel Sturridge kommer seg ned til dødlinja, slår inn, treffer beinet til keeper de Gea som igjen treffer Jonny Evans, og ballen går i mål.

51. min.: Juan Mata slår et frispark som David Luiz header i skuldren på Rio Ferdinand og i mål. 3-0.

Og naturligvis irriterer det grenseløst at Manchester United ikke har slått Chelsea på Stamford Bridge på ti år.

Rooney startet

Men så snudde det. Og det var banens beste, Wayne Rooney, som sto for den operasjonen. To straffespark satte han sikkert i mål. De to var omdiskuterte. Villas-Boas var enig i det første, men han skjønte ikke noe av det andre. Alex Ferguson var enig i begge to, ville ha ett til, samt en utvisning da Danny Welbeck ble felt like utenfor 16-meterstreken.

– Etter at vi fikk det første målet (3-1), kjempet vi oss inn i kampen igjen, sier Wayne Rooney.

Den første straffen dundret han i krysset. Den andre trygt i motsatt hjørne.

– Jeg regnet med at Cech ville gå til det hjørnet der jeg satte den første straffen. Og jeg er alltid sikker og har stor selvtillit når jeg tar straffespark, sier han, selv om han også denne sesongen har bommet.

På 3-2 til Chelsea var det bare for United å pøse på videre. Og det fikk de lønn for. Et innlegg fra Ryan Giggs ble vakkert headet i mål av meksikanske Chicharito. Men hvos var Chelsea-forsvarerne Branislav Ivanovic, Gary Cahill og David Luiz?

Redningsmannen

Manchester United-målvakt de Gea har – med rette – fått mye pepper denne sesongen. Men i går sto han fram som redningsmannen med to utrolige redninger på overtid. Først lå han helt oppe i krysset og fikk hånda på et frispark fra Juan Mata. Så får han slått et Gary Cahill-skudd over tverrliggeren.

– Redningen av frisparket var bare fantastisk, sier Alex Ferguson.

– Og jeg har hele tida sagt at om to-tre år vil han bli en stor keeper, fortsetter han.

Men det kreves ikke så lite å fylle skoene til forgjenger Edwin van der Saar.

City og United

Lørdag slo Manchester City Fulham. Med naboklubbens uavgjort i går, rykker City to poeng fra United. Og i kveld kan Tottenham både stikke fra Chelsea med nye to poeng og også ta innpå Manchester United. Harry Redknapps gutter møter Liverpool borte i kveld. En ny thriller er i vente.