United vant ellevill målfest

(Manchester United - Newcastle 4-3). Manchester U nekter å tape. Derfor økte de ledelsen til sju poeng over byrival City.

Manchester United lekker. 28 mål så langt denne sesongen har de sluppet inn. I løpet av hele fjorårssesongen fikk de bare 33 i sekken. Fem mer enn ved halvspilt serie i år. Men spiller det noen rolle? Nei. For de scorer mer enn de slipper inn. Til nå 48 nettkjenninger. Desidert mest i Premier League.

Og da erkefienden Manchester City i går gikk på et 0-1-tap for Sunderland, festet igjen United jerngrepet etter å ha mistet to poeng mot Swansea søndag.

Det hjelper ikke om Uniteds motstandere tar ledelsen. De blir redde, for de vet at United slår tilbake. Det er bare spørsmål om når. Sånn også i går. Da ledet Newcastle tre ganger.

Men Manchester United er overbevist om at de er uovervinnelige. Til siste minutt. Som på Old Trafford i går. I siste ordinære minutt greide endelig Chicharito - «Lille ert» - å score og sørge for jubel og tre poeng på selveste Boxing Day.

Den buingen som ledsaget Uniteds spillere da de gikk i garderoben til pause, ble til over 70.000 elleville røster da det hele var over etter 94 minutter. Og da speakeren på Old Trafford kunne forkynne at Manchester City hadde tapt, ble volumstyrken ytterligere skrudd opp.

Tre ganger

Men Newcastle yppet seg altså lenge. Tre ganger tok de ledelsen. Det åpnet med en Swansea-reprise for United-keeper David de Gea. Igjen ga han en retur, som James Perch prikket i nettmaskene (4. min.). Så utlignet Johnny Evans før han satte ballen i eget nett (28. min.).

Patrice Evra sørget for 2-2 etter et skudd fra 16 meter. Men Newcastle viste ingen respekt for serielederne og Papiss Cissé sendte laget fra Nord-England opp i ny ledelse.

Men så var det denne Robin van Persie, da. Han går sjelden av banen uten å score. Ei heller i går. På sitt andre forsøk på noen få sekunder utlignet han til 3-3. Nå er han toppscorer med 13 mål sammen med Swanseas Miguel Michu. Og i det 90. minutt slo Javier Hernandez til og fullendte en ny United-triumf.

Det er 40 år siden Newcastle slo Manchester U på Old Trafford. Det kan gå 40 til.

- Desember er alltid en viktig måned. Vi rotet bort to poeng mot Swansea, men rettet opp det i dag. Dette var virkelig en prestasjon et mesterlag verdig, sa United-manager Alex Ferguson til BBC.

Senket gamleklubben

Samtidig maktet ikke Manchester City å ta et eneste poeng borte mot Sunderland. City var best før pause, men kom ikke nærmere mål enn Vincent Kompanys avslutning i tverrliggeren. I tillegg vartet Sunderland-keeper Simon Mignolet opp med gode redninger på forsøk fra Yaya Toure og David Silva.

Det er av sine egne en skal ha det, heter det. Sunderlands matchvinner i går ble Adam Johnson, den tidligere City-spilleren. Han skar inn fra høyre og satte inn vinnermålet etter 53 minutters spill.