United tok seieren som gir dramatisk sluttspurt

(Crystal Palace - Manchester United 0-2). Manchester United hadde marginale avgjørelser med seg da Crystal Palace ble slått 2-0 i Premier League torsdag. Poengene er gull verdt i mesterligakampen.

Av Stian Grythaugen

Seieren betyr at Ole Gunnar Solskjær og United er nummer fem på tabellen i Premier League. Fjerdeplasserte Leicester, som slo Sheffield United torsdag, er foran på litt bedre målforskjell.

Lagene møtes i siste serierunde. Den kampen kan vise seg å bli en thriller i kampen om den fjerde og siste mesterligabilletten.

Marcus Rashford ble dagens mann for United torsdag. Først sendte han gjestene i ledelsen med en iskald avslutning, og deretter slo han den målgivende pasningen til Anthony Martials 2-0-scoring.

Det sikret Uniteds 19. strake kamp uten tap i alle konkurranser.

Feiret æresdoktorgrad

Rashford ble tidligere denne uken utnevnt til æresdoktor ved universitet i Manchester som følge av arbeidet han har lagt ned for å bekjempe barnefattigdom. Torsdag markerte han hedersbevisningen med en viktig scoring rett før pause.

Portugisiske Bruno Fernandes slo den målgivende pasningen, men Rashford gjorde mesteparten selv. Måltyven lurte to Palace-spillere og satte deretter ballen iskaldt i mål fra seks-sju meters hold.

I forkant av ledermålet oppsto imidlertid episoden mange snakket om etter de første 45 minuttene. Palace-profilen Wilfried Zaha gikk i bakken i Uniteds felt etter en duell med gjestenes Victor Lindelöf. Dommer Graham Scott vinket spillet videre, men TV-bildene viste at den avgjørelsen var diskutabel.

Palace kom også til et par andre gode sjanser før pause. Zaha testet United-keeper David de Gea tidlig i kampen, og senere måtte sistnevnte varte opp med ytterligere en god redning på et godt frispark fra Luka Milivojevic.

Annullert mål

Annen omgang startet med en situasjon som i likhet med det mulige straffesparket før pause fikk Uniteds vei. Jordan Ayew trodde han hadde utliknet da han fikk stå alene på bakerste stolpe etter strålende forarbeid av lagkamerat Zaha.

VAR-sjekken avslørte imidlertid at Palace-spissen var marginalt offside. Dermed ble scoringen annullert til åpenbar frustrasjon hos manager Roy Hodgson og resten av hjemmelaget.

Nærmere kom ikke Palace utlikning og poeng. I stedet var Bruno Fernandes nær ved å gjøre 2-0 da han skjøt i stolpen kvarteret før full tid.

Dermed kunne United-manager Solskjær puste lettet ut og konstatere at elevene ikke sløste bort poeng i det som blir en thriller om de siste Premier League-billettene til høstens mesterliga.