United-seier etter straffebom, klatrer på tabellen

(Norwich - Manchester United 1-3). Manchester United slo Norwich 3-1 i Premier League søndag, men ikke uten dramatikk. Det ble to brente straffespark på veien mot de tre poengene.

Seieren gir pressede Ole Gunnar Solskjær en viss arbeidsro i tiden som kommer. United klatret til åttendeplass på tabellen med sesongens tredje ligatriumf.

Søndagens oppgjør ble en særdeles innholdsrik affære, men det gikk nesten en halv omgang før temperaturen for alvor fikk en oppsving. 21 minutter var spilt da Scott McTominay ga gjestene ledelsen etter at Norwich ikke hadde maktet å klarere ballen ut av eget forsvar.

Seks minutter senere inntok VAR scenen. Seks minutter etter scoringen gikk Uniteds hurtigtog Daniel James i bakken i feltet, men dommer Stuart Atwell vinket spillere videre. Den påfølgende VAR-sjekken endte med motsatt utfall.

– Jeg er uenig i den første straffen. VAR er der for å hjelpe, men når det tar så lang tid å vurdere som ved den første straffen, da er det ikke en åpenbar feil. Når det tar så lang tid, er det et signal om at det ikke skulle vært dømt, sa Solskjær til BBC.

Fra straffemerket fikk Marcus Rashford sjansen, men Norwich-keeper Tim Krul avverget forsøket fra måltyven med et tigersprang mot høyre.

Revansjen

Rashford brukte samtidig ikke lang tid på å revansjere seg. Fire minutter etter straffemissen ble han frispilt av James, og alene med keeper satte den engelske landslagsprofilen enkelt inn 2-0.

To minutter før pause pekte igjen dommer Atwell på straffemerket etter at en episode i feltet var sett nærmere på i VAR-rommet. En avslutning endte med at Norwich-spiller Todd Cantwell fikk ballen i armen, hvilket ble bedømt som en forseelse.

Anthony Martials forsøk fra krittmerket endte imidlertid på samme måte som lagkamerat Rashfords tidligere i omgangen. Igjen stoppet Norwich-keeper Krul ballen med en kjemperedning.

– Den andre straffen var riktig, men begge skulle blitt tatt på nytt. Keeperen er en meter fra streken sin, mente Solskjær.

Nederlenderen mellom hjemmelagets stenger supplerte i tillegg med et par andre gode involveringer og leverte i det hele tatt en strålende omgang.

Gode sjanser

Norwich kom på sin side til et par gode sjanser før pause, men avslutningene fra Todd Cantwell og Teemu Pukki holdt ikke høy nok kvalitet til å gi scoring.

De siste 45 minuttene ble langt fra like innholdsrike, men Martial var svært nær ved å gi United 3-0 tidlig i annen omgang. Kun et nytt tigersprang fra keeper Krul hindret scoring.

18 minutter før full tid kombinerte Rashford og Martial strålende før sistnevnte vakkert vippet inn 3-0. For Norwich ble det mager trøst at Onel Hernández reduserte til 1-3 i sluttminuttene.

United legger bak seg en god uke etter 1-1 mot Liverpool og deretter to seirer på bortebane.

– Det gir spillerne selvtillit og momentum, sier Solskjær.

Norwich har kun Watford bak seg på Premier League-tabellen etter ti serieomganger. Opp til Newcastle på trygg grunn skiller det to poeng.

Premier League menn søndag, 10. runde:

Newcastle – Wolverhampton 1-1 (1-0)

46.019 tilskuere.

Mål: 1-0 Jamaal Lascelles (37), 1-1 Jonny (73).

Dommer: Kevin Friend.

Gult kort: Ciaran Clark, Jamaal Lascelles, Newcastle, Romain Saïss, Rúben Neves, Wolverhampton.

Rødt kort: Sean Longstaff (82), Newcastle.

Newcastle (5-4-1): Martin Dúbravka – DeAndre Yedlin, Federico Fernández, Jamaal Lascelles, Ciaran Clark, Jetro Willems – Miguel Almirón, Matthew Longstaff (Christian Atsu fra 90.), Sean Longstaff, Allan Saint-Maximin (Dwight Gayle fra 90.) – Joelinton (Jonjo Shelvey fra 85.).

Wolverhampton (3-5-2): Rui Patrício – Matt Doherty, Conor Coady, Romain Saïss – Adama, Leander Dendoncker, Rúben Neves, João Moutinho, Jonny (Ruben Vinagre fra 84.) – Raúl Jiménez, Diogo Jota (Pedro Neto fra 70.).

Arsenal – Crystal Palace 2-2 (2-1)

Mål: 1-0 Sokratis (7), 2-0 David Luiz (9), 2-1 Luka Milivojević (30), 2-2 Jordan Ayew (52).

Dommer: Martin Atkinson.

Gult kort: Calum Chambers, Matteo Guendouzi, Arsenal.

Arsenal (4-2-3-1): Bernd Leno – Calum Chambers, Sokratis, David Luiz, Kieran Tierney (Sead Kolasinac fra 75.) – Matteo Guendouzi, Granit Xhaka (Bukayo Saka fra 61.) – Nicolas Pépé, Dani Ceballos, Pierre-Emerick Aubameyang – Alexandre Lacazette.

Crystal Palace (4-1-2-2-1): Wayne Hennessey – Joel Ward, James Tomkins, Gary Cahill, Patrick van Aanholt – Luka Milivojević – Cheikhou Kouyaté (James McCarthy fra 90.), James McArthur – Andros Townsend, Wilfried Zaha – Jordan Ayew (Christian Benteke fra 81.).

Liverpool – Tottenham 2-1 (0-1)

Mål: 0-1 Harry Kane (1), 1-1 Jordan Henderson (52), 2-1 Mohamed Salah (75).

Dommer: Anthony Taylor.

Gult kort: Dejan Lovren, Trent Alexander-Arnold, James Milner, Liverpool, Moussa Sissoko, Danny Rose, Tanguy Ndombele, Tottenham.

Liverpool (4-3-3): Alisson – Trent Alexander-Arnold, Dejan Lovren, Virgil van Dijk, Andy Robertson – Jordan Henderson, Fabinho, Georginio Wijnaldum (James Milner fra 77.) – Mohamed Salah (Joe Gomez fra 85.), Roberto Firmino (Divock Origi fra 90.), Sadio Mané.

Tottenham (4-2-3-1): Paulo Gazzaniga – Serge Aurier (Lucas Moura fra 84.), Toby Alderweireld, Davinson Sánchez, Danny Rose – Harry Winks (Tanguy Ndombele fra 63.), Moussa Sissoko – Christian Eriksen (Giovani Lo Celso fra 88.), Dele Alli, Heung-min Son – Harry Kane.

Norwich – Manchester United 1-3 (0-2)

27.108 tilskuere.

Mål: 0-1 Scott McTominay (21), 0-2 Marcus Rashford (31), 0-3 Anthony Martial (73), 1-3 Onel Hernández (88).

Dommer: Stuart Attwell.

Gult kort: Ben Godfrey, Max Aarons, Norwich, Aaron Wan-Bissaka, Ashley Young, Manchester United.

Norwich (4-1-4-1): Tim Krul – Max Aarons, Ibrahim Amadou, Ben Godfrey, Jamal Lewis (Sam Byram fra 66.) – Alexander Tettey – Emi Buendia, Kenny McLean, Moritz Leitner (Onel Hernández fra 46.), Todd Cantwell (Marco Stiepermann fra 46.) – Teemu Pukki.

Manchester United (4-2-3-1): David de Gea – Aaron Wan-Bissaka, Victor Lindelöf, Harry Maguire, Ashley Young – Scott McTominay, Fred – Daniel James (Jesse Lingard fra 80.), Andreas Pereira (James Garner fra 82.), Marcus Rashford – Anthony Martial (Mason Greenwood fra 75.).

Spilt lørdag:

Manchester City – Aston Villa 3-0, Brighton – Everton 3-2, Watford – Bournemouth 0-0, West Ham – Sheffield United 1-1, Burnley – Chelsea 2-4.