United rotet bort poeng igjen

(Manchester United - Aston Villa 2-2). For andre helg på rad rotet Ole Gunnar Solskjærs lag bort to poeng etter å ha ledet. Søndag ble det 2-2 hjemme mot Aston Villa.

United snudde til 2-1 etter å ha havnet under etter et perlemål av Jake Grealish, men Tyrone Mings banket inn utligningen for Aston Villa cirka halvveis i den andre omgangen. Dermed ble det nok et poengtap for Solskjær.

– Jeg er skuffet, spesielt over første omgang. Vi tok ikke grep om kampen etter at vi kom under, holdt ikke hodene kalde og fungerte ikke som lag. Likevel fikk vi målene etter hvert, men jeg er skuffet over at vi ikke greide å holde på ledelsen, sa Solskjær i et intervju på klubbens  Twitter-konto.

United ligger med uavgjort på niendeplass i Premier League, åtte poeng bak den viktige fjerdeplassen som gir spill i neste sesongs mesterliga. Storklubben står kun med fire seirer av 14 mulige denne sesongen. Seks kamper har endt uavgjort. Aston Villa er nummer 15.

Dette var Uniteds annen strake uavgjort. Forrige helg ble det 3-3 borte mot et annet nyopprykket lag, nemlig Sheffield United. Da skjedde det samme som mot Villa. United havnet under, snudde kampen, før de så ga bort ledelsen.

Solskjærs lag virket solid defensivt i starten av sesongen, men de siste kampene har de sluppet inn flere enkle mål. Allerede onsdag får nordmannen muligheten til å slå tilbake. Da kommer tidligere United-manager José Mourinho på besøk til Old Trafford med sitt Tottenham.

Perlemål

Etter 12 minutter søndag havnet United i trøbbel. Da tok gjestene fra Birmingham ledelsen med en perlescoring av klubbens store stjerne, Grealish. Midtbanespilleren dro seg inn fra venstre og skrudde ballen vakkert i det lengste krysset.

Etter en snau halvtime kunne vondt blitt til verre for Solskjær. Villa scoret, men målet ble annullert for offside på Grealish. United slet med å skape noe offensivt, og Villa så lenge ut som det farligste laget. I hovedrollen var Villas nummer ti.

Tre minutter før pause utlignet likevel vertene. Marcus Rashford kom til heading etter en dødball. Ballen gikk i mål via Villa-keeper Tom Heaton.

To raske dødballmål

Grealish sendte gjestene i ledelsen før pause. Han fikk muligheten til å gjenta bragden 17 minutter etter hvilen. Han fikk sjansen inne i United-boksen, men ballen var litt for langt foran ham, og han skled ballen utenfor.

I stedet satt den i den andre enden. Nok en gang scoret United etter corner. Svenske Victor Lindelöf steg til værs på bakre stolpe og plasserte ballen i det lengste hjørnet med hodet. Dermed var oppgjøret snudd.

Ledelsen holdt ikke lenge. For nesten direkte etterpå banket Villa-forsvarer Mings inn 2-2 etter en dødball.

I den andre kampen spilt søndag kveld sikret Leicester en dramatisk seier. De havnet under 0-1 hjemme mot Everton, men snudde og vant 2-1. Den avgjørende scoringen av Kelechi Iheanacho kom langt inne i overtiden. Dermed er Leicester fortsatt nummer to i Premier League, åtte poeng bak serieleder Liverpool.

Tidligere søndag hadde Fredrik Ljungberg tatt ett poeng i debuten som Arsenal-manager. London-laget spilte 2-2 borte mot Norwich. Samtidig spilte Wolverhampton og Sheffield United 1-1.

England Premier League søndag, 14. runde:

Norwich – Arsenal 2-2 (2-1)

27.067 tilskuere.

Mål: 1-0 Teemu Pukki (21), 1-1 Pierre-Emerick Aubameyang (29), 2-1 Todd Cantwell (45), 2-2 Aubameyang (57).

Dommer: Paul Tierney.

Gult kort: Tim Krul, Kenny McLean, Norwich, Calum Chambers, Arsenal.

Norwich (4-2-3-1): Tim Krul – Max Aarons, Christoph Zimmermann, Ben Godfrey, Sam Byram – Ibrahim Amadou, Tom Trybull – Todd Cantwell (Emi Buendia fra 83.), Kenny McLean, Onel Hernández – Teemu Pukki.

Arsenal (4-3-1-2): Bernd Leno – Calum Chambers, David Luiz, Shkodran Mustafi, Sead Kolasinac – Granit Xhaka, Matteo Guendouzi (Bukayo Saka fra 78.), Joe Willock (Lucas Torreira fra 70.) – Mesut Özil (Gabriel Martinelli fra 89.) – Pierre-Emerick Aubameyang, Alexandre Lacazette.

Wolverhampton – Sheffield U. 1-1 (0-1)

31.642 tilskuere.

Mål: 0-1 Lys Mousset (2), 1-1 Matt Doherty (64).

Dommer: David Coote.

Gult kort: Leander Dendoncker, Wolverhampton, Enda Stevens, John Fleck, George Baldock, Jack O'Connell, John Egan, Sheffield U..

Wolverhampton (3-2-2-2-1): Rui Patrício – Max Kilman, Conor Coady, Leander Dendoncker – Matt Doherty, Jonny – Rúben Neves, João Moutinho – Adama, Diogo Jota – Raúl Jiménez.

Sheffield U. (3-2-3-2): Dean Henderson – Chris Basham, John Egan, Jack O'Connell – George Baldock, Enda Stevens – John Lundstram (Luke Freeman fra 90.), Oliver Norwood, John Fleck – David McGoldrick (Oliver McBurnie fra 72.), Lys Mousset (Callum Robinson fra 86.).

Leicester – Everton 2-1 (0-1)

32.133 tilskuere.

Mål: 0-1 Richarlison (23), 1-1 Jamie Vardy (68), 2-1 Kelechi Iheanacho (90).

Dommer: Graham Scott.

Gult kort: Gylfi Sigurdsson, Everton.

Leicester (4-2-3-1): Kasper Schmeichel – Ricardo Pereira, Jonny Evans, Çaglar Söyüncü, Ben Chilwell – Wilfred Ndidi, Youri Tielemans – Ayoze (Kelechi Iheanacho fra 62.), James Maddison, Harvey Barnes (Marc Albrighton fra 82.) – Jamie Vardy.

Everton (3-2-2-3): Jordan Pickford – Mason Holgate, Yerry Mina, Michael Keane – Djibril Sidibé, Lucas Digne – Gylfi Sigurdsson, Tom Davies – Alex Iwobi (Moise Kean fra 79.), Dominic Calvert-Lewin (Morgan Schneiderlin fra 78.), Richarlison.

Manchester U. – Aston Villa 2-2 (1-1)

73.381 tilskuere

Mål: 0-1 Jack Grealish (11), 1-1 Tom Heaton (selvmål 42), 2-1 Victor Lindelöf (64), 2-2 Tyrone Mings (66).

Dommer: Craig Pawson.

Gult kort: Harry Maguire, Fred, Brandon Williams, Luke Shaw, Manchester U., Frédéric Guilbert, Aston Villa.

Manchester U. (4-2-3-1): David de Gea – Aaron Wan-Bissaka, Victor Lindelöf, Harry Maguire, Brandon Williams – Andreas Pereira, Fred – Daniel James, Juan Mata (Jesse Lingard fra 74.), Marcus Rashford – Anthony Martial (Mason Greenwood fra 82.).

Aston Villa (4-3-2-1): Tom Heaton – Frédéric Guilbert, Ezri Konsa, Tyrone Mings, Matt Targett – John McGinn, Douglas Luiz, Conor Hourihane (Henri Lansbury fra 81.) – Anwar El Ghazi (Trézéguet fra 17.), Jack Grealish – Wesley.

Spilt lørdag: Newcastle – Manchester City 2-2, Burnley – Crystal Palace 0-2, Chelsea – West Ham 0-1, Liverpool – Brighton 2-1, Tottenham – Bournemouth 3-2, Southampton – Watford 2-1.