United mistet poeng på overtid. Da ble det leven

(Chelsea - Manchester United 2-2). Manchester United så ut til å ta en sterk borteseier mot Chelsea, men seieren røk fem minutter på overtid da Ross Barkley utlignet til 2-2 på Stamford Bridge.

Av Ole Henrik Tveten

Dommer Mike Dean la til seks minutter i lørdagens tidligkamp mellom Chelsea og Manchester United. Da ledet United 2-1, noe de gjorde helt til det gjensto 30 sekunder av overtiden. Da tuppet Ross Barkley ballen i mål og sørget for at Maurizio Sarris mannskap fortsatt er ubeseiret i årets Premier League.

Chelsea-benken feiret heftig og en av Chelseas assistenttrenere slang med leppa til Mourinho, som tente på alle pluggene. Dermed ble det bråk både mellom spillere og på benken.

– Sarri var den første som kom og beklaget hendelsen. Også assistenten har beklaget. Jeg sa at han skulle glemme det. Også jeg har gjort dumme ting gjennom karrieren, sa Mourinho i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

José Mourinho hadde tapt samtlige tre kamper på Stamford Bridge etter at han i 2015 fikk sparken i Chelsea. I sitt fjerde forsøk som Manchester United-manager så det ut som seieren omsider skulle komme, takket være to scoringer fra Anthony Martial. Slik gikk det ikke, men Mourinho unngikk tap denne gang.

Slapp i markeringen

Nok en gang trengte United tid på å våkne, denne gangen tok det 55 minutter. Men da satte de også Chelsea på plass, og det så ut som Martial skulle bli den store United-helten.

Det så ut som Chelseas knallsterke sesonginnledning skulle fortsette da Antonio Rüdiger stanget hjemmelaget i føringen etter 20 minutters spill. Tyskeren fikk stå alene på en corner etter at Paul Pogba var slapp i markeringsspillet.

Det var også førsteomgangs eneste avslutning på mål. Chelsea hadde da hatt god kontroll på gjestene, og da dommer Mike Dean blåste til pause var det ingenting å si på at de blå gikk til pause med ledelse.

Fyrverkeri

Sjansene kom derimot i annen omgang, som også ble et fyrverkeri.

Først fikk Álvaro Morata en kjempesjanse til å doble ledelsen to minutter etter hvilen, men United-keeper David de Gea var med på notene. Også Eden Hazard og David Luiz fikk hver sin halvsjanse før United våknet.

Etter 55 minutters utnyttet United svakt klareringsspill. Ballen havnet til slutt hos Anthony Martial, som fra kort hold hamret inn utligningen. Da hadde det gått 55 minutter.

Knappe 20 minutter senere sendte samme mann gjestene til himmels med et velplassert skudd. Marcus Rashford sendte kula til en umarkert Martial utenfor sekstenmeteren. Franskmannen fikk god tid til å stille inn siktet, sende kula ned i høyre hjørnet og United opp i ledelse.

– Vi var det beste laget

Da ordinær tid var ute så det ut som United skulle ta en kruttsterk borteseier, men fem og et halvt minutt inn i overtiden kom omsider scoringen.

Luiz headet ballen i stolpen, Rüdiger headet returen mot mål, mens de Gea reddet mesterlig. Men spanjolen måtte gi retur, og der var Barkley og sørget for poengdeling.

United-manageren var naturlig nok skuffet etter kampen.

– Vi var det beste laget, sa en skuffet Mourinho etter kampen. Han mente 2-2 var ett skrekkelig resultat slik kampen utviklet seg.

Misfornøyd

Chelsea-manager Sarri var misfornøyd med hvordan kampen utviklet seg den siste halvtimen.

– Vi var ikke godt nok organisert for de lange ballene. Vanligvis spiller vi korte pasninger, så vi var ikke organisert den siste halvtimen. Det er ikke vår type fotball. Jeg foretrekker å spille vår type fotball i 90 minutter. Vi kunne ha vunnet, men ett poeng er nok slik kampen ble, sa Sarri til Sky Sports.

Med poengdeling har United 14 poeng, sju mindre enn Chelsea.

Neste runde tar United imot Everton på Old Trafford, mens Chelsea gjester Burnley. (NTB)

Engelsk eliteserie fotball lørdag, 9. runde:

Chelsea – Manchester U. 2-2 (1-0)

Stamford Bridge

Mål: 1-0 Antonio Rüdiger (21), 1-1 Anthony Martial (55), 1-2 Martial (73), 2-2 Ross Barkley (90).

Dommer: Mike Dean, England.

Gult kort: Antonio Rüdiger, Eden Hazard, Chelsea, Nemanja Matic, Ashley Young, Juan Mata, Alexis Sánchez, Andreas Pereira, Manchester U.

Chelsea (4-3-3): Kepa Arrizabalaga – César Azpilicueta, Antonio Rüdiger, David Luiz, Marcos Alonso – N'Golo Kanté, Jorginho, Mateo Kovacic (Ross Barkley fra 69.) – Willian (Pedro Rodríguez fra 73.), Álvaro Morata (Olivier Giroud fra 79.), Eden Hazard.

Manchester U. (4-2-3-1): David de Gea – Ashley Young, Victor Lindelöf, Chris Smalling, Luke Shaw – Paul Pogba, Nemanja Matic – Marcus Rashford (Alexis Sánchez fra 85.), Juan Mata (Ander Herrera fra 75.), Anthony Martial (Andreas Pereira fra 82.) – Romelu Lukaku.

- - -

Senere kampstart: Bournemouth – Southampton (16.00), Cardiff – Fulham, Manchester C. – Burnley, Newcastle – Brighton, West Ham – Tottenham, Wolverhampton – Watford, Huddersfield – Liverpool (18.30).