Sport

United langt unna slik Mourinho vil ha det: – Alle tviler på oss

Der Jürgen Klopp får ros fra alle kanter for det han gjør i Liverpool, sliter José Mourinho tungt med å få Manchester United til å spille slik han ønsker.

Søndag kveld møtes erkerivalene på Anfield. Liverpool kommer til storkampen som Premier Leagues eneste ubeseirede lag og har distansert erkerivalen med hele 16 poeng. United ligger på en skuffende 6.-plass før helgens serierunde.

Mourinho er inne i sin tredje sesong på Old Trafford, men han har ikke vært i nærheten av å gi klubben det samme løftet som Klopp har gjort i Liverpool. Det poenget ble et tema under fredagens pressekonferanse.

Der fikk han spørsmål om hvor langt unna han er å bygge Manchester United slik han vil ha det.

– Langt, langt unna, svarte han kort og bestemt.

United har statistikken på sin side før søndagens PL-klassiker. Storklubben har ikke tapt for Liverpool én eneste gang i ligaen siden 2013/14-sesongen. Fasiten viser fem seirer og tre uavgjort i Uniteds favør. Men klarer Mourinhos menn å utvide rekken?

– Jeg vil prøve. Det gjør jeg alltid, og jeg vil at laget skal være i stand til å ha den samme iveren og ambisjonen. Vi vet at vi skal møte serielederen og et lag som flyr høyt, men vi har også kvaliteter og et potensial, sa Mourinho.

– Det er tvil rundt oss over alt. Det er tvil med tanke på laguttak, taktikk og spillestil og filosofi. Selv med alle problemene våre kommer vi med spillere og et lag som kan kjempe om seieren, la han til.

Ikke bare penger

Liverpool har det siste året brukt store pengesummer. Med kjøpene av stjernestopperen Virgil van Dijk og keeperen Alisson Becker har Merseyside-klubben blitt Premier Leagues beste forsvarslag. Etter 16 kamper har de kun sluppet inn seks ligamål.

– Det handler ikke om hvor mye penger de har brukt. Det er mange andre ting, sa Mourinho på spørsmål om Liverpools aktivitet på overgangsmarkedet.

I sommer var Mourinho misfornøyd med at han ikke fikk de spillerne han ønsket seg. Fredag ble han spurt om Manchester United må gjøre som Liverpool og sprenge banken for å komme opp på samme nivå.

– Det dreier seg ikke bare om å bruke penger og forsterke stallen. Et fotballag handler om mer enn det.

Skader

Titler ble også et tema før søndagens oppgjør. Mourinho vant to pokaler (ligacup og europaliga) i sin første United-sesong. Klopp venter fortsatt på å hanke inn sølvtøy for Liverpool.

– Jeg mener trofeer er det som betyr noe. Det gjelder spesielt lag som har et potensial til å kjempe om titlene.

Manchester United sliter med skader om dagen. Mourinho gjorde hele åtte endringer i startelleveren da klubben i midtuken tapte 1-2 for Valencia i mesterligaen.

– Det var bare David de Gea og Nemanja Matic som var tilgjengelige og ikke reiste til Valencia. Alle andre som ikke dro, var ikke klare til å spille.

(NTB)

Mer fra Dagsavisen