United klar for Wembley-semi

(West Ham - Manchester United 1-2). Manchester United tok seg til semifinale i FA-cupen og drømmen om en tittel lever stadig. I semifinalen venter Everton på Wembley.

Av Geir Andreassen

Dermed lever håpet om å avslutte en ellers skuffende sesong med et trofé. Onsdagens omkamp i kvartfinalen ble en seig affære.

Det er første gang på fem sesonger at United tar seg til semifinalen i cupen.

– Jeg synes vi kontrollerte kampen i 85 minutter og kunne avgjort den mye tidligere, men så scoret de, og det ble litt nervøst helt til det siste, sa United-manager Louis van Gaal.

West Ham var best i innledningen av kampen, men Louis van Gaal hadde valgt Ander Herrera og Marouane Fellaini på laget for å matche West Hams fysiske spillestil. Han gjorde også trekk for å stoppe West Hams formspiller Andy Carroll.

Etter at hjemmelaget hadde fått rast fra seg innledningsvis jevnet spillet seg ut, og det var Fellaini som kom nærmest scoring i 1. omgang. Skuddet hans ble stoppet av en våken Darren Randolph i West Ham-målet.

Rashford-magi

Ni minutter etter hvilen var Marcus Rashford frampå. 18-åringen har virkelig presentert seg denne sesongen ved viktige anledninger. Han har avgjort kamper med en rekke praktfulle mål. Han fintet vekk et par Hammers-forsvarere før han skrudde ballen i mål via undersiden av tverrliggeren.

– Det var et praktfullt mål. Jeg så det hele fra hans vinkel helt ute fra benken, og jeg ropte «skyt», sa van Gaal.

Etter 67 minutter var det Fellaini som kunne juble for scoring. Han satte ballen i mål fra kort hold etter at et skudd fra Anthony Martial ble dårlig klarert.

Etter 79 minutter var det derimot ingen av United-spillerne som klarte å stoppe Carroll inne i feltet på en corner. Hans heading gikk videre til James Tomkins, som stupende satte inn reduseringen.

Dramatisk

I det siste spilleminuttet hadde Cheikhou Kouyate en kjempemulighet til å utligne. Skuddet gikk rett på David de Gea, men ballen havnet ute i feltet igjen. Også det neste skuddet ble reddet, før Kouyate var framme på returen og scoret. Men han ble korrekt avblåst for offside.

– Det var selvsagt ikke slik vi ønsket at det skulle gå, men vi gjorde vårt beste, sa West Ham-manager Slaven Bilic som så sitt Hammers tape for første gang på hjemmebane på 17 kamper.

– De var bedre enn oss det meste av kampen i kveld, men vi kommer tilbake, sa kroaten.

Lagene møtes igjen på Upton Park i den nest siste serierunden 10. mai. Da kan det stå om en plass i mesterligaen neste sesong.

Men først er det Manchester United som får møte Everton på Wembley lørdag 23. april. Den andre semifinalen går dagen etter mellom Crystal Palace og Watford.

FA-cupfinalen spilles 21. mai. (©NTB)

Engelsk FA-cup fotball onsdag, kvartfinale omkamp:

West Ham – Manchester United 1-2 (0-0)

Mål: 0-1 Marcus Rashford (54), 0-2 Marouane Fellaini (67), 1-2 James Tomkins (79).