United hevet seg mot Newcastle og inntok sølvplassen igjen

(Manchester United - Newcastle 3-1). Ole Gunnar Solskjærs Manchester United-lag henger med i kampen om medaljene i Premier League etter 3-1 over Newcastle søndag kveld.

Bilde 1 av 3

Marcus Rashford, Daniel James og Bruno Fernandes (straffe) sto for hjemmelagets mål, mens Allan Saint-Maximin utlignet for Newcastle i 1. omgang.

Manchester United er på 2.-plass med like mange poeng som Leicester, men begge har ti poeng opp til suverene Manchester City. Solskjærs mannskap er tilbake på vinnersporet igjen etter et par svake forestillinger og uavgjorte kamper i Premier League.

– Vi kan ikke kontrollere hva andre lag gjør, vi må konsentrere oss om oss elv og være det beste Manchester United-laget vi kan i hver kamp. Ting skjer fort, og det er mange overraskelser i fotball, sa Solskjær til BT Sport.

Det gikk trått for vertene innledningsvis, og Newcastle var minst like farlige framover i 1. omgang.

Etter en snau halvtime gjorde Rashford alt selv da han akselererte inn i feltet og avsluttet med et kjapt skudd i nærmeste hjørne. Det var spissens niende scoring for sesongen.

Newcastle svarte seks minutter senere. United-stopperen Harry Maguire klarerte dårlig på en corner, og Saint-Maximin sto på riktig sted ute i feltet og banket inn utligningen.

Økte tempoet

Det var mye upresist pasningsspill og veldig mange balltap for Manchester United-mannskapet i 1. omgang. Tidligere United-kaptein Roy Keane var gjest i TV 2s PL-studio, og han var svært kritisk til United-lagets prestasjon.

Keane fikk raskt svar i 2. omgang, som om United-spillerne hadde hørt intervjuet i pausen.

– Vi måtte øke tempoet litt, særlig på siste tredel. Jeg føler at vi fikk til det. Det er alltid vanskelig å komme i gang etter en bortekamp i Europa. Selv om vi dominerte spillet og hadde ballen mye, slet vi med å skape sjanser. I 2. omgang fant vi posisjonene bedre, sa Solskjær.

Etter pause var det klasseforskjell på lagene. Daniel James viste initiativ da han fikk stå umarkert på kanten og banke inn 2-1-målet etter 57 minutter. Waliseren har scoret i sine tre siste kamper for United.

Dobbelt tosifret

Nest sist på ballen var Bruno Fernandes, som noterte sin 10. Premier League-assist for sesongen. Han er en av bare tre spillere i Europas fem store ligaer med tosifret antall i både mål og assist denne sesongen. Harry Kane (13-11) og Thomas Müller (10-10) er de to andre.

Fernandes scoret sitt 15. seriemål på straffespark kvarteret før slutt, etter at Joe Willock hadde sendt Rashford i bakken.

Solskjær mønstret nærmest sin beste førsteellever, med unntak av at Edinson Cavani i det siste er foretrukket på topp. Spissen fra Uruguay er trolig tilbake torsdag eller neste helg.

Manchester United – Newcastle 3-1 (1-1)

Mål: 1-0 Marcus Rashford (30), 1-1 Allan Saint-Maximin (36), 2-1 Daniel James (57), 3-1 Bruno Fernandes (str. 75).

Dommer: Paul Tierney.

Gult kort: Bruno Fernandes, Manchester U., Isaac Hayden, Joelinton, Newcastle.

Manchester U. (4-2-3-1): David de Gea – Aaron Wan-Bissaka, Victor Lindelöf, Harry Maguire, Luke Shaw – Fred, Nemanja Matic – Daniel James (Juan Mata fra 88.), Bruno Fernandes, Marcus Rashford (Shola Shoretire fra 88.) – Anthony Martial (Mason Greenwood fra 70.).

Newcastle (4-3-3): Karl Darlow – Emil Krafth, Jamaal Lascelles, Ciaran Clark, Jamal Lewis – Joe Willock, Isaac Hayden, Jonjo Shelvey – Miguel Almirón (Dwight Gayle fra 79.), Joelinton (Ryan Fraser fra 55.), Allan Saint-Maximin (Jacob Murphy fra 77.).

Premier League fotball menn søndag, 25. runde:

West Ham – Tottenham 2-1, Aston Villa – Leicester 1-2, Arsenal – Manchester C. 0-1, Manchester U. – Newcastle 3-1.

Spilt lørdag: Southampton – Chelsea 1-1, Burnley – West Bromwich 0-0, Liverpool – Everton 0-2, Fulham – SheffieldU. 1-0.

Spilt fredag: Wolverhampton – Leeds 1-0.

Spilles mandag: Brighton – Crystal Palace.