United festet grepet om 2. plassen

(Bournemouth - Manchester United 0-2). Chris Smalling og Romelu Lukaku scoret målene da Manchester United vant 2–0 mot Bournemouth i Premier League onsdag.

Av Ole Henrik Tveten

Manchester United-manager Jose Mourinho gjorde en rekke endringer på laget som i helgen tapte 0–1 mot tabelljumbo West Bromwich Albions. Blant annet var både Romelu Lukaku og Alexis Sánchez henvist til benken i oppgjøret borte mot Joshua King og Bournemouth.

Onsdag ga United svar på tiltale og vant komfortabelt 2–0.

– Vi visste at det vi leverte mot WBA ikke var godt nok. Men i dag leverte vi en solid prestasjon, sa Uniteds første målscorer Chris Smalling til BBC.

Det var hjemmelaget som kom best i gang, men etter hvert som kampen gikk tok United over kampen. Og etter 18 minutter serverte Ander Herrera en strålende pasning gjennom Bournemouths forsvar til Jesse Lingard. Han la ballen hardt inn foran mål, som Chris Smalling skled inn bak Bournemouths sisteskanse Asmir Begovic.

Bournemouth yppet seg et par ganger mot slutten av første omgang, men klarte ikke finne veien forbi David de Gea i United-målet. Dermed gikk lagene til pause med United-ledelse.

Ropte på straffe

Annen omgang var knappe ti minutter gammel da Bournemouth ropte på straffe. Joshua King ble spilt fri på kanten, og la inn foran mål. Callum Wilson skulle kun bredside ballen i mål, men ble holdt igjen av Luke Shaw, men dommer Graham Scott fant likevel ingen grunn til å blåse. Spillet fortsatte til store protester fra Bournemouth.

Med en halv time igjen på klokka byttet Mourinho ut Lingard og satte inn Lukaku. Sju minutter senere takket den belgiske spissen med å doble Uniteds ledelse. Spissen chippet ballen over en utrusende Begović etter å ha blitt spilt gjennom av Pogba.

Etter 2-0-målet gikk lufta litt ut av Bournemouth-ballongen, og United kontrollerte kampen stort sett som de ville.

United-manager Mourinho sier han er enig i de som mener utskjelte Paul Pogba var banens beste mot Bournemouth.

– Jeg er ingen fan av å kåre kampens beste spiller, men Paul Pogba spilte godt. Mot Manchester City var han strålende og i dag var han veldig veldig god, sa en fornøyd United manager.

Ropte på ny etter straffe

Bournemouth ropte på nytt etter straffe sju minutter før full tid, men fikk heller ikke denne gang gehør hos dommer Scott. Bournemouth forsøkte å skape sjanser, men slet med å skape trøbbel for United-forsvaret.

Joshua King ble byttet ut åtte minutter før full tid. Kings manager Eddie Howe sier de ga alt, men at den siste biten manglet foran mål for Bournemouth.

– United hadde ikke mange sjanser de heller, men de tok vare på dem. Noen ganger må man la seg imponere av motstanderen, sa Howe til BBC.

Med seieren har United fire poeng ned til Liverpool på tredje, og topp fire-plassen er omtrent teoretisk sikret for Mourinhos menn. Kun to poeng mangler før en mesterligaplass er garantert. United har 74 poeng, Liverpool 70, mens Tottenham på fjerde har 68. Ned til Chelsea på femteplass er det hele 14 poeng.

United møter Arsenal på Old Trafford i neste runde, mens Bournemouth skal møte Southampton borte. (NTB)