United-fan (10) skrev brev til Jürgen Klopp: «Dere vinner for mange kamper». Så fikk gutten svar

En 10 år gammel Manchester United-supporter har sett seg lei på Liverpools rekke uten tap.

Vi har alle et favorittlag. I hvert fall dem som følger fotball. 10 år gamle Daragh Curley fra Donegal i Engand heier på Manchester United. Og deres erkerival er Liverpool.

Liverpool er ubeseiret på de 43 siste kampene i ligaen og vil nok ta sin første ligaseier på 30 år. Mye skal skje for at de skal klare å rote bort en ledelse på 22 poeng.

Tiåringen har tydeligvis sett seg lei på at Liverpool ikke taper kamper og han tok dermed grep for å stanse Liverpool og Jürgen Klopps seieresrekke i Premier League.

Brev

Daragh tok rett og slett pennen fatt og skrev et brev til Liverpool-manageren, melder flere britiske medier.

I brevet ytrer skolegutten at han slettes ikke ønsker at Liverpool skal slå Arsenals rekord på 49 kamper uten tap fra 2002.

I brevet som han sendte til Jürgen Klopp forrige måned skriver han: «Liverpool vinner alt for mange kamper. Om dere vinner ni kamper til har dere rekodren for flest kamper uten tap i engelsk fotball. Som United-fan er det veldig trist. Så, neste gang dere spiller, vær så snill, få dem til å tape. Du bør bare la det andre laget score. Jeg håper jeg har overtalt deg til å ikke vinne ligaen eller en eneste match igjen», skrev Daragh.

Så langt, så godt. Brevet var sendt til selveste Jürgen Klopp.

Lest denne?: «Dette er tiårets Premier League-lag»

Retur

Daragh og familien ble overrasket da det kom et brev i retur, fra Jürgen Klopp.

Der måtte Klopp høflig avslå den unge United-supporterens ønske og forklarte at han ikke kunne tape med vilje fordi det er millioner av fans som sletttes ikke ønsker et Liverpool-tap.

Men samtidig kom Klopp med noen trøstende ord som peker på at et tap vil komme, før eller siden.

«Selv om du gjerne ser at Liverpool taper, er det min jobb å gjøre alt jeg kan for hjelpe Liverpool med å vinne», svarte Klopp.

«Heldigvis for deg, så har vi tapt kamper tidligere og vi vil tape kamper i framtiden, fordi slik er fotballen», skrev Klopp videre.

Les også: Gigantlønningene i Premier League. Hvem må ta regningen? Jo, det er oss

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Rivaler

«Men en ting er sikkert og det er at du aldri vil miste ditt engasjement for fotballen og for din klubb. Manchester United er heldige som har deg», la Klopp til.

«Jeg håper at dersom vi er heldige og vinner flere kamper og kanskje noen trofeer, vil du ikke bli alt for skuffet, fordi selv om våre klubber er store rivaler, har vi også stor respekt for hverandre. For meg er det hva fotball handler om», avsluttet Klopp.

Så gjenstår det å se om Liverpool klarer å unngå tap i kampen mot West Ham mandag kveld.

Les kommentar: Enorme økonomiske forskjeller vil til slutt velte Premier League