Sport

Unik stavduell innleder Bislett-kvelden

Torsdagens Impossible Games på Bislett innledes med en unik stavduell der konkurrentene ikke bare skilles av flere hundre mil, men også flere dager.

Verdensrekordholder Mondo Duplantis ble overrasket over konseptet da stevnegeneral Steinar Hoen presenterte det under onsdagens «Talkshow med jordbær», som erstattet Bislett Games tradisjonsrike pressemøte og jordbærparty.

Duplantis og norske Pål Haugen Lillefosse satt sammen med Hoen på podiet i Oslo, mens Renaud Lavillenie deltok via Zoom hjemme fra Frankrike. Han har allerede levert sitt bidrag i konkurransen, hjemme i sin egen hage.

Les også: Bislett-kvelden minutt for minutt

– Renaud hoppet for noen dager siden, og vi røper ikke hvordan han gjorde det. Torsdag kan han for første gang noensinne sitte foran TV med en øl og se seg selv konkurrere, sa Hoen.

– Jeg kommer til å være sammen med venner. Jeg kommer til å ha drikke og følge med på hvordan jeg gjør det mot Mondo, sa den tidligere OL-mesteren.

Overrasket

For Duplantis var konseptet en overraskelse.

– Jeg var ikke klar over at han alt hadde hoppet. Jeg visste ikke hvordan konkurransen skulle avvikles. Hvordan løser vi det om jeg får behov for å stå over en høyde? Får jeg vite underveis hva han gjorde på den samme høyden, spurte den 20-årige amerikanskfødte svensken.

Hoen forsikret at han vil bli fullt oppdatert underveis.

– Det blir akkurat som en vanlig konkurranse. Du kan spille poker og stå over om du vil, sa han.

– Det kommer til å bli rart. Jeg vet ikke helt hva Renaud er i stand til å greie i hagen sin, sa Duplantis.

Det er ikke helt sant, for de to verdensstjernene utkjempet for en drøy måned siden en fjernduell i «Ultimate Garden Clash», da de i sine hager på hvert sitt kontinent svingte seg over 5,00 akkurat 36 ganger hver. Dermed ble det uavgjort, selv om Duplantis antydet at han var den egentlige vinneren.

Reell og virtuell

Lavillenie har allerede levert sitt bidrag til Impossible Games, men resultatet hans er hemmelig.

– Jeg prøvde å gjøre det så godt som mulig og ta hver høyde i første forsøk, men jeg hadde ingen konkurrenter som motiverte meg. Det var uvanlig, men veldig interessant, sa Lavillenie.

Hoen sa at det blir første gang det avvikles en konkurranse som på samme tid er reell og virtuell, og han hintet til Duplantis at Bisletts banerekord på 6,00 har stått for lenge.

For 18-årige Lillefosse venter en inspirerende kveld, i et stevne som ifølge Hoen skal TV-overføres i over 100 land.

– Det er vanskelig å gjøre noe med Mondo slik han er i dag, men jeg vil fortsette å forbedre meg, og en dag kan jeg kanskje utfordre ham, sa han.

Mer fra Dagsavisen