Ungarsk sjokkseier over Island – Nå er storfavoritten Danmark ute av EM

Regjerende verdensmester i håndball Danmark er ute av håndball-EM før den siste kampen mot Russland er spilt. Ungarn slo svært overraskende Island onsdag kveld, og nå er alt håp ute for danskene.

I fjor ble de verdensmestre i håndball på hjemmebane etter å ha slått Norge i finalen. Nå er Danmark ute av VM allerede før mellomspillet.

Det ble klart etter at Ungarn slo Island 18-24 og sikret plassen til mellomspillet onsdag kveld. Island ledet store deler av kampen, men i 2. omgang viste Ungarn at de er et lag å regne med framover da de tidvis løp tvers igjennom Islands offensive forsvar.

Les også: Håndball-EM 2020, her er fullt program

Keeper Roland Mikler ble helt sentral for Ungarn med en rekke redninger.

 

Fra før hadde danskene tapt mot Island og spilt uavgjort mot Ungarn. Det betyr at kveldens kamp mot Russland blir en ren formalitet.

Å bli slått ut allerede nå er en enorm skuffelse for de danske favorittene. Mellomspillet skal spilles i Malmø en kort biltur fra København, og tusenvis av dansker har allerede kjøpt billetter. 

Det betyr at Norge møter Ungarn i første mellomspillkamp fredag kveld. På søndag møter Norge Sverige til skandinavisk storoppgjør. Tirsdag venter et Island som fram til i dag så ut som et svært sterkt lag, før Norge møter Slovenia onsdag. 

De to beste lagene i mellomspillet går til semifinale. Norge tar med seg 2 poeng fra gruppespillet til mellomspillet, og har en god mulighet til å nå en semifinale. 

Håndball-EM menn onsdag: 

Island – Ungarn 18 - 24 
Russland – Danmark 28 - 31 

Ungarn 3 2 1 0 74 - 67 5
Island 3 2 0 1 83 - 77 4
Danmark 3 1 1 1 85 - 83 3
Russland 3 0 0 3 76 - 91 0

De to beste lagene går til hovedrunden. Poeng som er tatt mot lag som går til hovedrunden, blir tatt med videre.