Sport

Ungarn endrer alt

Ungarn ser en historisk sjanse til å komme til fotball-EM. Landslagssjefen tar grep.

Bilde 1 av 2

Tyske Bernd Storck overtok det ungarske landslaget i juli i år og blir folkehelt i nasjonen hvis han tar Ungarn til et EM- eller VM-sluttspill for første gang siden 1986. Nå legger han planene for hvordan Ungarn kan være best mulig forberedt til møtet med et utsolgt Ullevaal stadion torsdag 12. november.

– Ungarn vil vite alt om oss og vi vil vite alt om dem, sa Norges landslagssjef Per-Mathias Høgmo etter at trekningen av de fire playoffkampene var unnagjort.

LES OGSÅ: Norge har ikke tapt for Ungarn siden 1981

En av fire

Etter uavgjort mot Romania og Nord-Irland fikk Ungarn nok poeng til å bli treer i sin pulje, men den nye landslagssjefen har bare opplevd en seier i sine fire kamper, 2-1 over Færøyene i den siste hjemmekampen i EM-kvalifiseringen

– Norge er av et annet format, vi ser hvilken mulighet vi har med hjemmekamp til slutt, og nå legger vi et løp som skal gjøre spillerne maksimalt forberedt, sier Storck til Uefa.com.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Fra Bundesliga

Storck har både spiller- og trenererfaring fra Bundesliga og til de to kampene mot Norge har han hentet inn den gamle landslagsspilleren Andreas Möller for å hjelpe seg både på og utenfor treningsfeltet.

Han blir formelt assistenttrener i de to kampene mot Norge.

– Han vet hva vi må gjøre. Han vil gi spillerne selvtillit. Han er en vinner, sier Storck til NRK.

Han har også fått flyttet den siste serierunden i Ungarn slik at han får ha spillerne samlet i ti sammenhengende døgn.

Ungarn har et navn i internasjonal fotball på grunn av bravadene på 50- og 60-tallet. Men veldig få i dagens Ungarn forbinder fotballandslaget med noe positivt.

Norge har man eksempelvis ikke slått siden 1981. Kritikerne mener landet ikke har noe i et EM-sluttspill å gjøre.

LES OGSÅ: Norge avanserer mest på FIFA-rankingen

Vanlig oppskrift

I Norge spilles de to siste serierundene som planlagt, uansett er det få hjemlige spillere med i troppen.

Per-Mathias Høgmo offentliggjør de utvalgte kommende tirsdag. Så vil landslegt bli samlet umiddelbart etter den siste serierunden om halvannen uke.

Det er en viss spenning til uttaket av troppen. Vil Rosenborgs Ole Selnæs endelig bli involvert i startelleveren? Vil formsterke Marcus Pedersen bli tatt ut?

PS. Ungarn tapte bare en av fem bortekamper i EM-kvalifiseringen. Tapet kom i siste kamp mot Hellas (3-4).

LES OGSÅ: Tidenes største fotball-EM

Mer fra Dagsavisen