Sport

Undervurderer ikke Oilers til tross for dårlig start

Selv om Oilers har trøblet mye i starten av sesongen, og tapt tre av fem kamper hjemme, går Martin Røymark og Roy Johansen til kampen i Stavanger med full bevissthet rundt den gjeldende seriemesterens kvaliteter.

Mange hadde Stavanger Oilers som favoritt til å vinne Fjordkraft-ligaen før årets sesong, og det var mye på grunn av forsterkningene og det sterke laget sportsdirektør Pål Higson hadde satt sammen til denne sesongen. Det har riktignok ikke klaffet helt for fjorårets seriemestere, men Roy Johansen vet bedre enn å undervurdere torsdagens motstander.

– Det er et lag som har fått lite poeng og dårlig uttelling i starten, men som kanskje har det beste mannskapet i ligaen denne sesongen. Det blir en tøff kamp for oss, og spesielt når det er i Stavanger, sier Johansen til Dagsavisen.

Les også: Disse har utmerket seg i Oslo-hockeyen forrige uke – sjekk Oslo-femmeren (+)

– De kommer til å bli bedre og bedre

Fire seiere og seks tap har det blitt i innledningen for Oilers, som har plassert dem nede sammen med Grüner og Narvik på tabellen. Hjemmeformen er kanskje det som har overrasket aller mest, med tap både for Frisk Asker, Manglerud Star og Lillehammer på de fem første kampene i DNB Arena.

Den dårlige seriestarten gjør at Oilers allerede ligger 13 poeng bak Vålerenga, og med seier i torsdagens kamp kan det forspranget øke til hele 18 poeng etter bare tolv spilte kamper for Vålerengas del.

– Det er ganske sikkert at de ikke havner på verken 8.plass eller 9. plassen til slutt på årets tabell, og at de kommer til å bli bedre og bedre ut over sesongen. De har fått en litt trøblete start, men kommer til å være ett av de bedre lagene fremover nå som de ser ut til at de har fått litt orden på ting i det siste, sier Martin Røymark om oppgjøret mot Oilers.

Vålerenga vant lagenes første møte denne sesongen, med en 4-2-seier hjemme på Jordal.

– Det blir en toppmatch det. Vi er et topplag, og selv om Stavanger kanskje ikke et topplag tabellmessig per nå, må de fortsatt regnes som et topplag de og. Det er alltid morsomme matcher å spille, selv om det ikke er noe publikum tilstede i år, forteller Røymark.

Les også: Vålerengas overtall satt da det gjaldt i seieren over Sparta (+)

Tar med seg selvtillit til Stavanger

Vålerenga åpnet med braktap for Frisk etter den forrige landskamppausen, men slo tilbake med seier over Sparta hjemme sist. Det kan være mentalt viktig med tanke på inngangen til kampen.

– Det er klart at det er viktig å vinne kamper, og det blir enklere å reise til Stavanger på torsdag med den seieren i lomma enn hvis vi hadde stått med to tap på hjemmebane på rad nå. Vi følte at vi var bra med mot Frisk også, men det er alltid viktig å slå tilbake for humøret, og ikke minst med tanke på kampen mot Stavanger som vi vet blir vanskelig, sier Roy Johansen.

Ekstra vanskelig blir det kanskje av at Tommy Kristiansen kan nærme seg klar igjen, etter at han har vært ute med en skade i foten siden 22. oktober. En avgjørelse rundt han blir tatt etter onsdagens trening, mens Nicolai Bryhnisveen melder seg klar etter å ha blitt sendt til sykehus i Stavangers seier over Lillehammer sist.

– Er du klar mot Vå­ler­en­ga?
– Ja, det føl­tes så­pass bra på tre­ning. Jeg er bare litt stiv i nakken, sier Bryh­ni­sve­en til RA.

Mer fra Dagsavisen