Nyheter

Ukas Oslo-femmer

Disse spillerne har utmerka seg for Oslo-lagene i sesongstarten.

Ishockeysesongen er for alvor i gang, og dette er vår første Oslo-rekke, som altså består av de seks spillerne (to backer, tre løpere og én keeper) som vi mener har utmerka seg blant de tre Oslo-lagene i landets øverste divisjon. Det vil si Grüner, Manglerud Star og Vålerenga.

Dette første laget er plukket ut på bakgrunn av følgende kamper:

Manglerud Star – Vålerenga (1-4), Sparta – Grüner (4-0), Manglerud Star – Grüner (6-5), Frisk Asker – Vålerenga (1-4), Storhamar – Manglerud Star (4-7), Vålerenga – Grüner (4-1) og Sparta – Vålerenga (2-3).

Steffen Søberg, målvakt (Vålerenga)

Steffen Søberg har startet sesongen fenomenalt. Bidratt sterkt i alle kampene, og på sitt vis sørget for at Vålerenga står med full pott etter fire spilte kamper. Redningprosenten på de fire første kampene er på hele 95,7. Steffen Søberg er soleklar på den første Oslo-rekka denne sesongen.

Håkon Nilsen, back (Manglerud Star)

Dette var en vanskelig posisjon å plukke ut. Håkon Nilsen har egentlig ikke hatt en veldig god start på sesongen. Mer på det jevne. Men i kampen mot Grüner på hjemmebane scoret han to mål, og hadde én målgivende pasning. Den siste scoringen ble også målet som sikret MS to poeng i forlengningen. Til tross for dette endte han opp med -2 i pluss/minus-statistikken. På Hamar satt det imidlertid bedre defensivt, og der endte han med +1, til tross for at han hverken scoret eller hadde målgivende selv.

###

Håkon Nilsen scora to mål, og sikret seieren i hjemmekampen mot Grüner. Foto: Lisbeth Halvorsen/Manglerud Star

Albin Lindgren, back (Vålerenga)

Det var knyttet mer spenning enn forventning til Vålerengas nye, svenske back før sesongen. Men etter fire kamper i VIF-drakta kan man si at han har kommet godt i gang. VIF-back Daniel Sørvik, som kanskje har startet sesongen enda bedre, kunne også fint fått denne plassen. Det kunne kanskje også Manglerud Stars nylig drafta back, Ole Holm. Både i stedet for Nilsen, men også i stedet for Lindgren. Men vi velger å gi den til den nye svensken, som har rukket å plukke med seg tre assist (to mot MS, én mot Grüner).

Les også: Nye Jordal er et monument over forskjellsbehandlingen

Carl Wassenius, løper (Grüner)

Nok en ny svenske, men denne har virkelig markert seg positivt. Carl Wassenius ble hentet inn, sammen med backen Oliver Horssell, fra AIK, like før sesongstart. Mange pekte på at Wassenius kom til å bli nøkkelen for Grüner denne sesongen, og det ser det jammen meg ut til at han kan være også. Etter en litt anonym debut mot Sparta, viste han virkelig hva som bor i han i kamp to, borte mot MS. Da scoret han to selv, og hadde en målgivende og bidro i så måte sterkt til Grüners første poeng denne sesongen, da de klarte 5-5 i Manglerudhallen.

Toppa det hele med å score det første målet i nye Jordal Amfi i runden etter, og skrev med det Grüner og seg selv inn i historiebøkene.

Oslo 20201010. 
Grüner spiller Carl Axel Troed Wassenius (t.v.) jubler etter første scoring under eliteseriekampen i ishockey mellom Vålerenga og Grüner i nye Jordal Amfi.
Foto: Fredrik Hagen / NTB

Carl Wassenius (til venstre) jubler etter han har scoret tidenes første mål på nye Jordal Amfi. Foto: Fredrik Hagen/NTB

Les også: Grüner-trener Elverud etter tap i forlengninga mot MS: – Det er mye positivt, men jeg hater starten

Jonas Oppøyen, løper (Vålerenga)

En annen som skrev seg inn i historiebøkene etter åpningskampen på nye Jordal Amfi var Jonas Oppøyen, da han ble den første VIF-spilleren som scoret der, da han utlignet til 1-1 mot Grüner.

29-åringen virker klar for en ny sesong, og har vært veldig gjenkjennelig i de fire første kampene denne sesongen. Jobber knallhardt, spiser sekunder i hvert eneste undertall, og i tillegg til det første VIF-målet på Jordal Amfi, scoret han også det andre. Fulgte deretter opp med ny scoring borte mot Sparta tirsdag, og står i alt med +3 på de fire første kampene i pluss/minus-statistikken. En viktig brikke i Vålerengas lag virker å være der han skal være. Det er helt avgjørende.

Oslo 20201010. 
Vålerenga jubel med Albin Lindgren, Thomas Olsen, Jonas Oppøyen og Kalle Ekelund under eliteseriekampen i ishockey mellom Vålerenga og Grüner i nye Jordal Amfi.
Foto: Fredrik Hagen / NTB

Albin Lindgren, Thomas Olsen, Jonas Oppøyen og Kalle Ekelund jubler etter scoring på nye Jordal Amfi. Både Lindgren og Oppøyen har fått plass i vår femmer, denne uka. Foto: Fredrik Hagen/NTB

Les også: 14 ting du kommer til å elske med Nye Jordal Amfi (og 5 ting å bli litt irritert av)

Mathias Trygg, løper (Manglerud Star)

Mathias Trygg spilte ikke åpningskampen mot Vålerenga, og var relativt anonym i kamp to mot Grüner. Men i kamp tre våknet veteranen for alvor. Med hele fire (!) mål borte mot Storhamar lørdag, var han med på å snu kampen fra 3-0 til Storhamar til 4-7-seier for Manglerud Star. Scoret det viktige 3-1-målet like før første pause, fulgte deretter opp med utligningsmålet til 3-3, samt 4-5-scoringen, som sendte MS i føringen for første gang i kampen. Runda av med å sette 4-6 i tomt mål, og vipps så var han toppscorer i ligaen. Vanskelig å komme utenom Trygg på sesongens første rekke.

Les om kampen der Mathias Trygg herja:  Lå under med tre mål. Så scoret Mathias Trygg fire ganger

Mer fra Dagsavisen