Nyheter

Ukas Oslo-femmer

Disse utmerket seg for de tre Oslo-klubbene i uka som gikk.

Hver uke plukker vi ut en femmer + én keeper blant spillerne i de tre Oslo-klubbene på landets øverste nivå i ishockey. Det vil si Grüner, Manglerud Star og Vålerenga.

Spillerne kan bli tatt ut på bakrunn av gode sportslige prestasjoner, framgang, eller rett og slett har markert seg positivt på et vis.

Femmeren for uke 8 er basert på følgende kamper:

Storhamar - Manglerud Star (4-2), Grüner - Stavanger (4-3), Vålerenga - Narvik (4-1), Lillehammer - Vålerenga (1-3), Manglerud Star - Grüner (4-2).

Her er ukas lag:

Mikkel Wik, målvakt (Grüner)
Fikk snaue ti minutter mot Lillehammer forrige søndag, stengte buret og fikk fornyet tillit mot Stavanger Oilers torsdag. Der stoppet han 44 av 47 skudd (93,6 %), og bidro sterkt til at Grüner overraskende stoppet tapsrekka på 14 kamper, hjemme mot serievinnerne. 
Fulgte opp med en ny solid kamp borte mot Manglerud Star søndag, der han til slutt endte opp med en redningsprosent på 90,6. Her holdt det imidlertid ikke til poeng, men Wik gjorde sitt for at kampen levde helt inn.

Villiam Strøm, back (Vålerenga)
Vålerengas rutinerte, trønderske back leverer god ishockey i hver eneste kamp. Skinner sjeldent veldig, men er stabil, og legger ned en enorm jobb hver eneste uke. 
Ønsker å dra han fram i lyset etter to nye solide opptredener. Først og fremst i bortekampen mot Lillehammer søndag, der han raska med seg sesongens åttende assist, og endte opp med +2 i pluss/minusstatistikken, da Vålerenga vant 3–1.

Håvard Steen, back (Grüner)
For en uke det har vært for både Grüner og backen Håvard Steen. 25-åringen leverte to assist i 4-3-seieren over Stavanger, og fulgte opp med å blåse liv i kampen mot Manglerud Star med sin 3-2-redusering, drøye fem minutter før full tid i Manglerudhallen søndag. Det skal imidlertid legges til at det var assisten fra Krister Evensen som i stor grad sørget for målet, da han spilte Steen på blank kasse. 
Likevel; moro med backer som plukker målpoeng, og spesielt moro når det fører til poeng på tabellen også, slik det gjorde mot Stavanger på torsdag.

Steen står nå med seks mål, og ni assist denne sesongen.

Får du ikke nok ishockey? Sjekk ut denne videoen der vi diskuterer avslutninga på sesongen for Oslo-lagene:

Tobias Lindström, center (Vålerenga)
Vålerengas poengkonge har skapt et navn for seg selv, gjennom mange sesonger, ved å score mål. Det virker imidlertid som at 31-åringen stadig beveger seg mer i retning av å bli en tilrettelegger, selv om han i høyeste grad har vært god i også i den rollen tidligere også.
Dette er rett og slett fremdeles en av eliteseriens beste offensive spillere, og etter to poengløse kamper mot Stjernen og Sparta var det nok godt å slå tilbake med både scoring og assist i begge kampene denne uka. Endte også opp med +2 i pluss/minusstatistikken i Lillehammer.

David Booth, løper (Manglerud Star)
David Booth blir stadig bedre, og det sier ikke rent lite. 15 mål, og seks assist på 19 kamper sier litt mer. Men Booth bidrar med så mye mer enn poeng til dette MS-laget. Rutinen, fysikken, og holdningen på banen, for å nevne noe.
Dette er nok den beste spilleren som har spilt i eliteserien på mange sesonger, og han viser det igjen denne uka. 
Mot Storhamar på torsdag var han i en helt egen klasse, og til tider et angrep alene.

En ting er at det er vanskelig for motstanderne å lese hva 35-åringen finner på til enhver tid, men av og til virker det til og med som at medspillerne ikke helt henger med på det den tidligere NHL-proffen driver med. Tok til slutt saken i egne hender, og scoret to mål på Hamar.
Mot Grüner ble det imidlertid ingen målpoeng, men herjet også tidvis her, og hadde et par pucker i metallet.

Se video: Hvordan gikk det da vi utfordret to Manglerud Star-spillere i bordhockey?

Jesper Öhrvall, løper (Grüner)
Grüners poengkonge, og toppscorer er et konstant uromoment enten motstanderen heter Stavanger Oilers eller Manglerud Star. Han er kvikk, god teknisk, har et godt skudd, og er kreativ. Skulle sesongen til slutt ende med nedrykk for Grüner ser jeg ikke bort fra at 25-åringen blir å finne i en annen norsk eliteserieklubb også neste sesong. Men vi krysser fingrene for at han blir å se i den svarte, lilla og grå Grüner-drakta også neste sesong. I eliteserien.

Scoret ett, og assisterte to mål mot Stavanger i den historiske bragden på Grünerløkka torsdag, før han fulgte opp med en ny fulltreffer mot Manglerud Star. Målet mot MS var for øvrig Öhrvalls 30. målpoeng denne sesongen (12+18).
Det letteste valget denne uka var å gi svensken en plass på ukas Oslo-lag. For en uke!

Pluss og minus

Grüner

+ Bryter tapsrekka på 14 strake kamper mot selveste Stavanger Oilers, og leverer en ny god kamp mot et desperat Manglerud Star. To kamper som nok ga særdeles etterlengta selvtillitt, og kan bli avgjørende i nedrykkskvaliken.

+ Overtallet sitter bedre for Grüner. To mål i overtall både mot Stavanger og MS, og har en uttelling på 25 prosent på de siste fem kampene. Til sammenligning er uttellinga gjennom hele sesongen på 13,9 prosent.

- Ingenting. Kjør på videre Grüner, og lykke til i nedrykkskvaliken.

Manglerud Star

+ Emil Frøshaug var endelig tilbake for Manglerud Star etter å ha sonet en fire kampers karantene. Viktig spiller å få tilbake for å styrke tryggheten defensivt hos Manglerud Star.

+ Tok tre poeng mot Grüner i kampen de måtte vinne. Har nå kun to poeng opp til Narvik i kampen om den siste sluttspillplassen, og en kamp mindre spilt enn nordlendingene.

- Håkon Nilsens takling på Jesper Öhrvall som var alene med MS-keeper Weninger var både unødvendig, og farlig. Endte opp med å bli sendt i dusjen, samt straffeslag og fem minutter overtallsspill for Grüner. Står nå i fare for å miste resten av seriespillet.

- Som om ikke Nilsens utvising, og mulige suspensjon var nok, pådro Tony Bretzman seg en skade i første periode mot Grüner, og det snakkes om at han muligens vil være ute resten av seriespillet for MS. Nilsen og Bretzman er to av spillerne som bokfører mest istid av samtlige på laget, og er også viktige overtallspillet. Dette kan koste MS dyrt i jakten på sluttspillsplass.

Vålerenga

+ Mats Trygg var tilbake fra skade denne uka, og leverte +2 i pluss/minusstatistikken i bortekampen mot Lillehammer. Viktig spiller å få på plass for Roy Johansen inn mot sluttspillet.

+ Har ikke sluppet inn mer enn to mål i noen av de seks siste kampene. Vålerengas forsvar, og spesielt keeper Steffen Søberg, begynner virkelig å finne sluttspillsformen.

Se hvordan det gikk da vi utfodra MS-spillerne Markus Bilstad Pedersen og Ludvig Steenberg i bordhockey her:

Mer fra Dagsavisen