Sport

Ukas Oslo-femmer

Disse utmerket seg for de tre Oslo-lagene i uka som gikk.

Bilde 1 av 3

Hver uke plukker vi ut en femmer + én keeper blant spillerne i de tre Oslo-klubbene på landets øverste nivå i ishockey. Det vil si Grüner, Manglerud Star og Vålerenga.

Spillerne kan bli tatt ut på bakrunn av gode sportslige prestasjoner, framgang i uka som har gått, eller rett og slett har markert seg positivt på et annet vis.

Femmeren for uke 4 er basert på følgende kamper:
Manglerud Star - Stjernen (0-3), Storhamar - Grüner (6-3), Frisk Asker - Grüner (3-2) og Vålerenga - Manglerud Star (2-4).

Her er ukas lag: 

Misa Pietilä, målvakt (Grüner)

Med fire baklengs, og 4-0 til Storhamar etter første periode på Hamar torsdag ble Mikkel Wik ofret for Pietilä. Finnen sto meget godt de to siste periodene, og slapp inn kun to mål på 35 skudd (94,3 prosent), og sørget for at tapet ikke ble verre enn 6-3 mot tabelltoer Storhamar.

Var på plass fra start i kampen mot Frisk Asker i Askerhallen, og leverte flere kvalifiserte redninger da Grüner var svært nær å ta med seg poeng for første gang siden 7. desember (6-3 hjemme mot Frisk Asker).

Det ble bare nesten, men Grüner skapte trøbbel for Frisk til siste slutt, og leverte en god kamp. En del av æren skal Grüners sisteskanse ha, som endte med en redningsprosent på 92,3.

Sean-Michel Sunnqvist, back (Grüner)

Sunnqvist har vist sin kvalitet i mange sesonger i eliteserien, først for Kongsvinger, nå for Grüner. Mot Frisk Asker var han på sitt beste, og leverte rett og slett en glimrende kamp.

Skapte trøbbel framover med sin kreativitet, pasningkvalitet, og sitt gode skudd. Plukket med seg både scoring og assist i Asker, og det kunne fort ha blitt mer. Defensivt har han autoritet, tar gode valg, og har en nødvendig ro, uten å bli nonchalant, noe som er svært viktig for et Grüner-lag der man av og til kan føle at pulsen blir vel høy.

Bidro med andre ord sterkt i begge ender av banen i de 20 minuttene han klokket inn på i Askerhallen, og er soleklar på ukas femmer.

Håvard Steen, back (Grüner)

Ja, du ser riktig. Hele den bakre trioen kommer fra Grüner denne uka. Til tross for ni baklengsmål på de to kampene som ble spilt vil vi likevel berømme enda en defensiv Grüner-spiller.

Men i likhet med Sunnqvist er ikke Steen med på dette laget utelukkende for sine defensive kvaliteter. Plukket nemlig med seg et mål på Hamar, og en assist i Asker, og er med på bakrunn av mange av de samme grunnene som sin svenske backkollega. En viktig bidragsyter for dette Grüner-laget over hele isflata, og endte med 0 i pluss/minus-statistikken på hedmarken. Mest spilletid av samtlige på Grüner både mot Storhamar og Frisk Asker. Vi ønsker derfor å gi Steen og Grüner denne plassen etter en uke der de var svært nær noen velfortjente poeng. 
Med Steen på ukas femmer ønsker vi å gi en hyllest til hele Grüners mannskap og støtteapparat for den moralen de viser, og for at de fortsatt skaper spennende ishockeykamper, til tross for at de har blitt hekta av i bunnen av tabellen.

David Booth, løper (Manglerud Star)

11 mål på 13 kamper forteller en historie om at Manglerud Stars tidligere NHL-proff virker å være motivert for spill på Oslos østkant. Var blant Manglerud Stars friskeste i 0-3-tapet mot Stjernen. Med sin uredde stil, og gode kvaliteter skapte han flere gode muligheter på egenhånd, og var kun var millimetere fra scoring mot østfoldingene.

Til tross for at det siste lille mangla mot Stjernen var han i gang igjen tre dager senere, og skapte stadig trøbbel for Vålerenga i Furuset Forum søndag. Med kraft, fart, vilje og ferdigheter dro han seg inn på målet til Søberg, og i motsetning til kampen mot Stjernen hadde han denne gangen millimeterne på sin side.

Hadde igjen millimeterne på feil side da han hamret pucken i tverrliggeren, like før VIF utlignet til 2-2. Nok en solid kamp av amerikaneren.

Jonas Oppøyen, løper (Vålerenga)

Oppøyen leverer som han alltid gjør. Hardt arbeid, og solid ishockey. Samtidig er han svært viktig i VIFs undertallspill, og bidro sterkt til at MS ikke fikk uttelling i noen av sine fire overtall søndag. Faktisk sørget Oppøyen for at VIF vant kampen 1-0 i spill fire mot fem, da han scoret 1-1-målet i undertall i første periode. En viktig utligning, som skapte usikkerhet blant MS-spillerne. VIF klarte imidlertid ikke å utnytte dette godt nok, og det endte til slutt med tap.

Vi ønsker likevel å hylle Oppøyens innsats. En viktig jobb som legges ned hver eneste uke er verdt en plass på denne ukas femmer, der VIF kun spilte én kamp.

Corey Elkins, løper (Manglerud Star)

Matchvinner i byderbyet med sin 3-2-scoring. Fikk også med seg en i tom kasse på slutten, som sørget for at MS vant 4-2. Har hatt et par merkelige kamper, der han stort sett har gjort det meste riktig. Tar kloke valg, har gode bevegelser og sterk i duellspillet og nærkampene.

Ha tilført Manglerud Star en god dose autoritet, trygghet og rutine. Det har veldig ofte vært mangelvare på Østensjø.

Samtidig har det vært litt slurv også fra amerikaneren, og flere gode muligheter har også godt til spille som følge av litt unøyaktigheter. Men; matchvinner i byderbyet. Klart han skal med.

Denne uka venter følgende kamper for Oslo-lagene:

Tirsdag, 19.00: Stavanger Oilers - Vålerenga.

Torsdag, 18.30: Manglerud Star - Sparta, Grüner - Stjernen. 
19.00: Storhamar - Vålerenga.

Søndag, 14.00: Narvik - Manglerud Star.
17.00: Vålerenga - Grüner.

Mer fra Dagsavisen