Udnes Weng og Klæbo raskest på Beitostølen

Lotta Udnes Weng og Johannes Høsflot Klæbo vant fredagens sprintrenn som startet langrennssesongen på Beitostølen.

Lotta Udnes Weng utklasset konkurrentene i avslutningen og vant sprinten i langrennsløpernes sesongåpning på Beitostølen.

Nes-løperen avgjorde løpet opp den siste motbakken. Inn mot mål var ingen i nærheten av henne. Nærmeste utfordrer, Ane Appelkvist Stenseth, ble slått med 2,55 sekunder.

– Jeg hadde ikke forventet å vinne her i dag. Men jeg følte meg bra på stakingen og måtte bare «gunne» på det jeg var god for på slutten, sa Weng til NRK.

Tredjeplassen gikk til Anna Svendsen fra Tromsø. Deretter fulgte Mathilde Skjærdalen Myhrvold, Anikken Gjerde Alnæs og Ingrid Andrea Gulbrandsen.

Stenseth hadde beste tid i prologen foran Svendsen.

– Lotta var sterk. Men jeg er ikke overrasket over det. Hun viste gode takter på samling for et par uker siden, sa Stenseth.

Klæbo avgjorde

Johannes Høsflot Klæbo (24) og jevngamle Erik Valnes ble nummer og en og to på langrennsåpningen på Beitostølen. Det er nok ikke siste gang.

– Jeg fikk brukt rykket mitt i den siste bakken. Det har vært en bedre dag i dag enn på samme tid i fjor. Det har føltes greit hele veien, men så har det vært han (Valnes) ved siden av her som har yppet seg i hvert eneste heat, sier Klæbo til NRK.

Byåsen-løperen var 3,6 sekunder foran Valnes i mål.

Klæbo rykket fra konkurrentene med sine beryktede klyv i den siste bakken og var ustoppelig inn på oppløpet.

– I dag viste at han er verdens beste på dette. Det var ikke noe stort sjokk. Jeg fikk en litt dårlig sving og mistet bakskiene hans. Der røk nok sjansen til spurt. Nå vet jeg hva jeg må trene på, sa Valnes.

Spådom

 

Klæbo var ikke slett ikke overrasket over at det var Erik Valnes som ga ham mest kamp. De to ble nummer en og to i sprintverdenscupen sist sesong også.

– Valnes er den som har satt standarden på hardøktene på samling i år, og det er ikke siste gang at han er på pallen i år, sa Klæbo.

Han tror på mange dueller mot ham i sesongen som kommer.

– Valnes er utrolig sterk. Det viste han i fjor, og det har han vist på alle samlinger i sommer og høst. Det er en mann som kommer til å kjempe der oppe i hele vinter, spesielt i sprint. Men han viser også takter på distanse. Det er en mann å følge med på framover, sa Klæbo til NTB.

Klæbo og Valnes er garantert i rute til neste helgs verdenscuprenn i Ruka i Finland.

Sesongåpning langrenn, sprint i klassisk stil på Beitostølen fredag:

Menn:

1) Johannes Høsflot Klæbo, Byåsen, 2) Erik Valnes, Bardufoss og Omegn, 3) Håvard Solås Taugbøl, Lillehammer, 4) Ansgar Evensen, Vind, 5) Sindre Bjørnestad Skar, Bærums Verk, 6) Aaron Åkre Rysstad, Valle.

Kvinner:

1) Lotta Udnes Weng, Nest, 2) Ane Appelkvist Stenseth, Grong, 3) Anna Svendsen, Tromsø, 4) Mathilde Skjærdalen Myhrvold, Vind, 5) Anikken Gjerde Alnæs, Rustad, 6) Ingrid Andrea Gulbrandsen, Bardufoss og Omegn.