Ubegripelige Vålerenga

(Viking - Vålerenga 3-4). Hvorfor tåler ikke Vålerenga å lede fotballkamper? Gode svar kan sendes Kjetil Rekdal.

I fjor ledet laget 5-2 på Viking stadion, i går kveld ledet de 3-0. Tidligere i år har solide ledelser vært deres verste fiende. De spilte to omganger som var som dag og natt. Igjen.

Fire minutter på overtid skled Christian Grindheim inn seiersgoalen i Vålerengas eneste ordentlige angrep etter pause.

Banens dårligste

Det var flaks og genialitet i klassisk samarbeid. Det var selvfølgelig Daniel Fredheim Holm som regisserte dette angrepet også.

– Christian Grindheim var kanskje banens dårligste spiller etter pause. Så scorer han seiersmålet. Det sier det meste om denne kampen, sa Kjetil Rekdal etter at galskapen var over. Da hadde han rullet jublende rundt i øsregnet som en 11-åring.

Zahids gjenreisning

Før det fikk vi se en blendende førsteomgang av Vålerenga der Ghayas Zahid gjenoppsto etter en måned i vakuum. Regissører: Christian Grindheim og Fredheim Holm. Og da Deshorn Brown også meldte seg på og dundret inn 3-0, kunne denne setningen noteres: Nå ser Vålerenga ut som et topplag. I parentes. For man kunne ane hva som ville komme. Den farlige 3-0 ledelsen?

Ny energi

For da Veton Berisha fikk heade inn 1-3 uten markering sekunder før pause, var det den energipillen Viking trengte. De vet litt om VIF de også. Og da de kom ut etter pause så det ut som de hadde sett gamle Skippern-filmer i et kvarter.

Det handlet om hvor lang tid de ville bruke på å hente opp VIF.

De trengte 38 minutter. Jón Dadi Bödvarsson og Veton Berisha fikk treff i bombardementet mot VIF-målet.

– Vi er i utvikling, men det får være måte på, sa Kjetil Rekdal, som trøstet seg med at den elleville kampen endte med tre poeng.

Vet ikke

For da alt var utlignet og det sto 3-3, begynte Vålerenga å holde i ballen igjen og skape noe.