TV 2 kjøper ishockey og håndball for ti år

TV 2 har sikret seg rettighetene til å vise kamper på alle de øverste nivåene i norsk håndball og ishockey de neste ti årene.

I tillegg gir rettighetsavtalen som nå foreligger muligheten til å strømme breddekamper i stort omfang, melder TV 2 i en pressemelding torsdag.

Avtalene med Norges Håndballforbund og Norges Ishockeyforbund gir eksklusiv visningsrett av både elite- og breddekamper fram til 2030. Ifølge TV-kanalen vil det kunne bli strømming av flere tusen kamper i året.

– Med automatiserte kameraer får vi ned produksjonskostnadene til et nivå der vi potensielt kan strømme flere hundre tusen kamper i året, sier Harald Strømme i TV2s samarbeidspartner My Game.

Administrerende direktør og sjefredaktør i TV 2, Olav T. Sandnes, sier dette er en viktig strategisk satsing for TV 2 som allmennkringkaster, og en stor mulighet for idretten.

– For dette handler ikke bare om rettigheter, men om langsiktige partnerskap som skal løfte både toppen og bredden i håndballen og ishockeyen i Norge, sier Sandnes.

Strømmingen skal skje uten at verken klubber eller forbund trenger investere i produksjonsutstyr.