Sport

Tror Zlatan kan holde toppnivået i tre-fire år til

Zlatan Ibrahimovic kalles «nær unik» av en professor i fysiologi. Karrieren på toppnivå kan fortsette til han er 42–43 år, er spådommen

.Svensken fylte 39 år i starten av oktober. Han har en karriere på toppnivå som er godt over 20 sesonger lang, og svensken har også kommet tilbake etter alvorlig skader (kne) et par ganger.

– Dette med Zlatan er nær unikt. Jeg tror han kan holde dette nivået i tre-fire år til, sier den svenske fysiologiprofessoren Björn Ekblom til Aftonbladet.

Serieleder Milan spiller hjemme mot Roma i serie A mandag. Der starter etter all sannsynlighet Zlatan, mens Jens Petter Hauge trolig åpner blant reservene.

I Milan går rapportene på at Zlatan er først til treningsanlegget og sist til å reise derfra av spillerne.

Han har et helt spesialsydd treningsprogram som gjør ham godt. I tillegg utstyrte klubben veteranen med en privatsjåfør slik at svensken kan slappe av mens han forflytter seg i Milano-området.

Sunn hverdag

I tillegg peker avisen Corriere della Sera på at Ibrahimovic ikke er noen nattklubb-mann og i stedet nå liker seg ute i naturen, ofte med jakt og fiske eller en ridetur på en hest.

– Det finnes en del fotballspillere som spiller på høyt nivå i høy alder, men det fleste av dem er forsvarsspillere som stort sette bare header ballen unna, sier Ekblom.

– Når det gjelder angrepsspillere, spesielt den moderne typen av disse, stilles det helt andre krav, også at de bidrar i forsvarsarbeidet. Zlatan er unik.

Hauge scoret sitt første mål for Milan mot Celtic forrige uke. I den kampen ble Ibrahimovic byttet ut etter vel en times spill.

Milan kan sikre seg en ledelse på fire poeng på nummer to på tabellen med seier mandag.

Mer fra Dagsavisen