Sport

Tror Vålerenga kan nå målet om Europa

Bærum-trener Jan Derek Sørensen mener alt ligger til rette for at Vålerenga skal kjempe i toppen i Eliteserien i år.

Tidligere Vålerenga-, Lyn-, Rosenborg- og Dortmund-spiller Sørensen følger fortsatt med på VIF. Han spilte i klubben i perioden 2006-2007.

– Jeg følger selvfølgelig med på VIF fortsatt. Det var gøy å spille der, jeg likte det veldig godt. Vålerenga er en veldig bra klubb, mange spillere vil dit, sier Sørensen til Dagsavisen.

Les også: Sørensen med klar beskjed til Bærum-spillerne: – Dette skal vi bruke VIF-kampen til (DA+)

Han mener Ronny Deilas mannskap bør ha gode muligheter til å nå målet om spill i Europa neste år. Foreløpig ligger VIF på 7.-plass i Eliteserien, men er kun tre poeng bak Bodø/Glimt på bronseplass.

– Hvorfor skal ikke Vålerenga kunne klare å nå spill i Europa? Jeg mener det er et realistisk mål. Det er mye bra spillere der, klubben har en god trener og en solid administrasjon. Alt ligger til rette for å klare det.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

I kveld leder 47-åringen sitt Bærum-mannskap mot nettopp VIF i cupens 3. runde. I gårsdagens utgave av Dagsavisen poengterte Sørensen at utvikling, ikke resultat, er det viktigste for ham.

– Hva sier magefølelsen før VIF-matchen?

– Det handler om prestasjon og læring for meg. Tenker du på resultat, har jeg ingen magefølelse rundt det, svarer Bærum-treneren.

Mer fra Dagsavisen