Sport

Tror på jevnere hockeyliga

Alle peker på Stavanger, men mange tror det blir jevnere i toppen i norsk ishockey denne sesongen. Lørdag starter seriespillet.

Av Egil Sæther

Stavanger Oilers sportslige leder, Pål Haukali Higson, tror det vil tette seg til i toppen av norsk ishockey kommende sesong.

Lørdag starter GET-ligaen. Stavanger Oilers har vunnet den de siste to årene. NM-vinner er de blitt de siste fem.

– Vi har som målsetting at vi skal vinne igjen, men andre enn meg får vurdere om vi er favoritter. Jeg er overbevist om det går mot en spennende sesong der flere lag vil kjempe om å komme seg inn blant de fire beste. I utgangspunktet tror jeg mest på Oilers, Sparta, Lørenskog og Storhamar, men jeg tror også at Vålerenga, Frisk Asker og Stjernen vil kjempe for å finne sin plass i toppen. Det blir mange lag som kommer til å kjempe om de øverste plassene, sier Higson til NTB.

Ny trener

Den regjerende norgesmesteren går til den nye sesongen med Pål Gulbrandsen som trener. Suksesstrener Petter Thoresen forsvant til jobben som norsk landslagstrener.

Likevel er det fortsatt mye rutinene igjen i veggene igjen i klubben. 39 år gamle Gulbrandsen kom til Stavanger-klubben som spiller i 2003 og var assistent under Petter Thoresen i alle år.

Sportslig leder Higson har selv vært med siden 2005. Da sa han opp bankjobben og ble idrettsleder på heltid.

– Det blir et skifte, men det er ikke slik at vi stiller på bar bakke. Vi har en rutinert spillertropp, og vi har masse rutinerte folk i støtteapparatet. Vi bygger fortsatt stein på stein, sier Higson.

Gjensyn

Årets eliteserie i ishockey gir også et gjensyn med trenerveteraner. Tidligere landslagstrener gjennom 15 år, Roy Johansen, er ny hovedtrener i Vålerenga. I Storhamar er Sjur Robert Nilsen ny sjef. Han var assistenttrener på landslaget de siste årene under Johansen og har fortsatt med det under Petter Thoresen.

– Det er bra at slike flinke og dyktige trenere kommer inn og bidrar med sin kunnskap. Slike solide, norske trenernavn er med på å løfte norsk hockey ytterligere, sier Higson.

Historien om Stavanger Oilers er en suksesshistorie. I år omsetter klubben for rundt 100 millioner kroner.

– Vi driver en stor forretning og er ikke bare en hockeyklubb. Vi er blitt en viktig aktør både på kultur- og arbeidsgiversiden i regionen.

Mesterligaspill gjør at Stavanger Oilers ikke serieåpner før kommende tirsdag borte mot Frisk Asker. (©NTB)

Slik spilles første runde:

Lørdag: 16.00: Sparta - Stjernen, 17.00: Storhamar - Vålerenga.

Søndag: 17.00: Manglerud/Star - Lillehammer, Lørenskog - Kongsvinger.

Tirsdag: 19.00: Frisk Asker - Stavanger Oilers.

Mer fra Dagsavisen