Tromsø stoppet Godsets opptur

(Tromsø - Strømsgodset 3-1). Begge lag vant stort sist. For Strømsgodset ble det en nedtur etter utklassingen av Vålerenga sist helg.

Av Sjur Natvig

Gjermund Åsen er i ferd med å bli en yndling på Alfheim. Han var nest sist på alle målene da Tromsø slo Strømsgodset 3-1 i onsdagens hengekamp i Eliteserien.

Søndag scoret trønderen de to første målene da Tromsø tok sine første eliteseriepoeng for sesongen med 4-0 over Ranheim i den første hjemmekampen. Tre dager senere serverte han i tur og orden Runar Espejord, Kent-Are Antonsen og Daniel Berntsen i en ny hjemmeseier.

– Tidligere har jeg mast om å få ballen når jeg har vært i scoringsposisjon på 45 grader, men i dag var det jeg som sto for pasningene, sa Åsen til Eurosport.

– Nå må de andre pent spille fram meg ved neste anledning. Ellers blir det slagsmål!

Strømsgodset hadde lite å stille opp med og måtte tåle sitt første serietap. Tromsø gikk rett i strupen på gjestene, som nesten ikke fikk låne ballen i åpningsminuttene. Allerede i det 7. minutt sto det 1-0.

Åsen plukket opp en klarering rett utenfor 16-meteren, gikk av et par motspillere og sendte i vei et skudd som ville gått utenfor lengste stolpe. Før ballen kom så langt styrte Runar Espejord den inn til sin første scoring siden 2016.

Doblet

Strømsgodset var nest best i alt og hadde mer enn nok med å holde hjemmelaget fra livet. Tromsø skapte flere gode sjanser før ledelsen ble doblet i det 35. minutt.

Igjen var Åsen nest sist på ballen. Han førte opp på venstre og spilte fram Lasse Nilsen, som gjorde en fiks vending og prøvde å ta igjen ballen. Rett bak ham var imidlertid Åsen, som slo hardt inn. Antonsen brukte venstrebeinet like kontant og sendte et direkteskudd i nettet.

Det burde blitt 3-0 rett før pause, da Antonsen ble spilt pent gjennom av Morten Gamst Pedersen. Alene med keeper rundet han Espen Bugge Pettersen, men kom langt ut på siden og spilte ut til Espejord i stedet for å avslutte fra spiss vinkel. Espejord brukte en berøring i stedet for å skyte med en gang, og sjansen forsvant.

Godset-trener Tor Ole Skullerud la ikke noe mellom da han overfor Max beskrev pausepraten.

– Jeg sa at det var drit dårlig. Vi må skjerpe oss og komme på arbeid, sa han og byttet ut Bassel Jradi med Francisco Júnior.

Skryt fra treneren

Det endret ikke kampbildet vesentlig. Tromsø var fortsatt best i annen omgang, og i det 69. minutt punkterte hjemmelaget kampen. Åsen overlappet på venstresiden, fikk ballen og serverte en ny perfekt pasning som denne gang ble satt i mål av Daniel Berntsen.

– Han var fantastisk. To mål sist og tre målgivende i dag. Jeg er glad på hans vegne, sa TIL-trener Simo Valakari til Eurosport.

Tromsø ble overmodig og glemte kontradekning på et hjørnespark i det 79. minutt. Dermed kunne innbytter Amahl Pellegrino kontre inn et trøstemål for gjestene, men TIL-seieren var aldri i fare.

Tromsø tapte sine to første kamper på bortebane, men har utklasset gjestene i de to første hjemmekampene og har klatret til 5.-plass på tabellen. (NTB)

Eliteserien fotball menn onsdag, utsatt fra 2. runde:

Tromsø – Strømsgodset 3-1 (2-0)

Alfheim stadion: 2908 tilskuere.

Mål: 1-0 Runar Espejord (7), 2-0 Kent-Are Antonsen (35), 3-0 Daniel Berntsen (69), 3-1 Amahl Pellegrino (79).

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue.

Gult kort: Bassel Jradi, Herman Stengel, Strømsgodset.

Tromsø (3-6-1): Gudmund Kongshavn – Magnar Ødegaard, Simen Wangberg (Christian Landu Landu fra 83.), Tom Høgli – Robert Taylor, Kent-Are Antonsen, Daniel Berntsen (Slobodan Vuk fra 73.), Morten Gamst Pedersen, Gjermund Åsen, Lasse Nilsen – Runar Espejord (Mushaga Bakenga fra 78.).

Strømsgodset (4-2-3-1): Espen Bugge Pettersen – Lars Vilsvik, Jakob Glesnes, Marius Høibråten, Stian Ringstad – Henning Hauger, Herman Stengel (Mustafa Abdellaoue fra 73.) – Bassel Jradi (Francisco Júnior fra 46.), Eirik Ulland Andersen (Amahl Pellegrino fra 73.), Tokmac Nguen – Marcus Pedersen.

Sandefjord – Ranheim 1-2 (1-0)

Komplett arena: 2461 tilskuere.

Mål: 1-0 Mohamed Ofkir (30), 1-1 Christian Eggen Rismark (78), 1-2 Andreas Helmersen (90).

Dommer: Trond Ivar Døvle, Fjellhamar.

Gult kort: Kristoffer Løkberg, Jakob Tromsdal, Ivar Furu, Ranheim, Joachim Solberg Olsen, Sandefjord.

Sandefjord (3-4-3): Ingvar Jónsson – Lars Grorud, Christer Reppesgård Hansen, Joachim Solberg Olsen – Andrew Eleftheriou (Abdoulaye Seck fra 90.), Håvard Storbæk, Enric Vallès, Victor Bindia – André Sødlund, Pontus Engblom (Flamur Kastrati fra 65.), Mohamed Ofkir (Ole Breistøl fra 65.).

Ranheim (4-3-3): Even Barli – Aslak Fonn Witry, Christian Eggen Rismark, Daniel Kvande, Aleksander Foosnæs (Ivar Furu fra 66.) – Kristoffer Løkberg, Eirik Valla Dønnem, Simen Sandmæl (Jakob Tromsdal fra 75.) – Sivert Solli (Michael Karlsen fra 70.), Andreas Helmersen, Erik Tønne.