Sport

Tromsø sponser KFUM-besøk i nord: – Det setter vi veldig pris på

Lørdag spiller KFUM sin første treningskamp, i den andre oppkjøringa. Første motstander er Tromsø på bortebane. Gratis.

Lørdag setter KFUM kursen mot Tromsø for å teste formen etter et langt koronaavbrekk. KFUM er inne i sin tredje uke med fullkontaktstrening, som også medfører at spillerne må være i karantene. Karantenen er en av grunnene til at KFUM-trener Jørgen Isnes gleder seg til lørdagens langtur.

– Vi ser på det som en mulighet til å komme seg litt unna, nå lever vi jo på Ekeberg på en måte. Samtidig får vi testa oss mot en av favorittene, på bortebane, sier Isnes til Dagsavisen.

En tur vekk fra den solfylte Ekebergsletta virker altså kjærkommen, skal vi tro Isnes. Men det er ikke den enste grunnen til at de reiser nordover. Tromsø har nemlig et geografisk problem. Det er ingen lag i nærheten som kan spille treningskamp.

– Planen med å reise opp til Tromsø er jo får å hjelpe Tromsø, sånn at de også får en hjemmekamp. Det er NTF (Norsk Toppfotball) og NFF (Norges Fotballforbund) innforstått med, sier Isnes, og fortsetter:

– Nå får vi muligheten til å dra da, under et litt strengt regime selvfølgelig. Så sånn sett veldig fint. Og så får vi testa oss ordentlig på ulike ting. Vi må stå opp i morgen halv sju, bussen går her klokka sju. Vi får øvd inn den profesjonaliteten. Så den turen her så jeg på som en stor gevinst, om vi fikk det til.

Må kun betale for matapkka

For å få til kampen har også Tromsø tatt på seg alle kostnader rundt KFUMs reise.

– Tromsø betalt alt sammen, der bruker vi ikke et rødt øre. Det eneste vi bruker penger på er den matpakka gutta må smøre med seg på bussen, smiler Isnes og legger til:

– Det setter vi veldig pris på. Tromsø har vært veldig behjelpelig med alt. Når det kommer til leger, og undersøkelser når vi kommer opp. Det er et proft opplegg, skryter han.

Linket til Tromsø

Isnes var tidligere i vår linket til jobben som trener i Tromsø, men kan avkrefte overfor Dagsavisen at det noen gang var samtaler mellom han og klubben. Turen nordover gleder han seg likevel til.

– Det er noe med å komme på bortebane, på Alfheim. Deilig stadion, varmt i været er det i Tromsø også faktisk, opplyser han.

– 18-19 grader; så de lurte på om vi ville sitte i skyggen i pausen for vi har jo ikke lov til å gå i garderoben. Jeg svarte at 17-18 grader blir avkjøling for oss, det er jo 30 grader i Oslo, ler Isnes.

– Hva er det som venter dere rent sportslig på Alfheim?

– Det er jo en ny trener der, så litt vanskelig å vite hva man møter. Jeg har sett dem litt i vinter. Det er litt ulike tallkombinasjoner. Det er en fin prøvelse når man er litt usikker på hva man møter, og måtte være forberedt på ulike scenarioer. Det er veldig fint. Samtidig er det en av favorittene vi møter på bortebane, et stort sett veldig godt hjemmelag. Det er en fin prøvelse, forteller Isnes.

19 mann

KFUM reiser i alt med 19 mann nordover. Sistemann inn i troppen var Vegard Holsæther (2003-modell). Og det blir tid til å vise seg frem for samtlige.

– Alle kommer til å spille litt, og de vi føler oss trygge på at kan stå 90 minutter, og ikke er så skadeutsatt gjør det, og så gjør vi bytter etter 45 på noen og 60 på noen. Da får vi i gang kampdimensjonen med et visst antall minutter, og så vil det bli flere minutter på den antatte førsteelleveren inn mot Lillestrøm, og så har du Grorud da, hvor det er siste generalprøven. Jeg tror det er et ålreit opplegg, sier sjefen som er spent på første test.

– Vi har hatt tøff belastning nå, så det blir spennende å se hvordan de ser ut i morgen da. Hvordan de har respondert når vi skal inn i match, men det må vi tåle i den perioden vi er inne i nå. Så slipper vi litt opp, ikke mye, inn mot seriestart.

Ballhenter Isnes

I første seriekamp møter skal KFUM møte Jerv. Der vil ikke Isnes bli å se på sidelinjen, etter at han ble utvist i den siste kvalikkampen mot Start forrige sesong. Han vurderer å trene litt på å stå på tribunen i den siste treningskampen mot Grorud.

– Vi får se om jeg skal øve litt på å stå på tribunen mot Grorud i siste match. Må se litt hva jeg kan, og ikke kan. Vi får se hvordan vi løser det. Kanskje jeg kan være ballhenter, ler han.

Han bekymrer seg imidlertid ikke mye.

– Jeg var ikke med mot Nest-Sotra forrige sesong, og det gikk fint, sier Isnes.

KFUM vant kampen 4-0, i cupen. Da lagene møttes på Sotra i serien ble det 2-2, med Isnes på sidelinja.

– Vi jobber såpass tett, at det skal ikke ha noe å si til kampen mot Jerv heller.

Tomme tribuner

Isnes blir revet med når vi snakker om kamper fra forrige sesong, og KFUM-treneren merker at det endelig begynner å nærme seg seriestart.

– Når jeg snakker om sånne matcher nå så kjenner jeg at det pirrer ordentlig i kroppen. Det skal bli deilig å komme i gang, og så er det selvfølgelig trist at det ikke er noe publikum på «matcha», men fotballen er jo mer enn publikum, selv om det er en viktig del av det. Fotballen betyr mye. Det å spille, det å fighte og vinne sammen. Det så vi også når vi fikk lov til å trene med fullkontakt, hvor betydningsfylt det er, forteller Isnes, og fortsetter:

– Jeg tror det var Klopp som snakka om det; at hvis du ser tilbake i historien på hvorfor du begynte å spille fotball, så var det jo stort sett ikke publikum på de matcha. Det var kanskje noen foreldre innimellom, det var ikke så mange.

Likevel innrømmer han at han kommer til å savne publikum.

– Vi veit jo at fotballen får en helt annen dimensjon med publikum. Det er jo det kuleste. Det kuleste jeg kan oppleve som trener er et fullsatt Ekeberg, for da ser det finere ut her. De kampene fra i fjor sitter veldig godt i minnet. Raufoss med 1700, Odd med over 2000. Flere matcher med rundt 1000. Når jeg står på benken og ser bort på tribunen … det er en deilig følelse altså. Vi må ikke glemme det, og så må vi passe på at ikke alt blir kjedelig uten publikum for det er det ikke, avslutter han.

Mer fra Dagsavisen