Fotball

Tromsø i svart dagen derpå

Mens Tromsø gikk i svart, var det full fart og fyrverkeri i Ulsteinvik.

Avisen Nordlys hadde forberedt stor og bred dekning av cupfinaletriumf. Både førstesida og baksida pluss sider inne i avisen var avsatt til den antatte gullfesten.

Virkeligheten ble ganske annerledes. Avisen Nordlys kom i stedet ut med ei helt svart førsteside. Det eneste som sto var:

«Her skulle vi egentlig ha feiret Tromsø ILs cupgull - men vi hadde ingen plan B.»

- Dette er et forsøk på å framkalle et lite smil hos leserne. Jeg tror alle som fulgte kampen på Ullevaal eller på TV er like skuffet. Da forsøker vi å trøste oss selv og alle andre med en liten porsjon ramsalt nordnorsk galgenhumor, sier sjefredaktør Anders Opdahl til NTB.

Men den svarte forsida ble møtt med ulike reaksjoner. Noen var rasende, mens andre syns dette var humor på sitt beste.

Hødds fotballhelter våknet opp til en helt annen virkelighet i går. I Ulsteinvik ble det festet utover i de seine nattetimer og med fyrverkeri ved midnatt for dem som ikke fortsatt var i Oslo.

Og i Sunnmørsposten kunne spillerne lese: «Jeg sitter her på Ullevaal og skal forsøke å sette ord på det jeg har opplevd. Det er nesten håpløst - for følelsene er så sterke. Lille Hødd fra havgapet har senket svære Tromsø ... Med en matchvinner som spilte over halve sesongen for Larsnes/Gursken i 3. divisjon. Kan det bli bedre? Nei.»

tor.karlsen@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen