Sport

Trøim vurderte å trekke seg

I begynnelsen av juni var VIF inne i en meget kritisk tid. Radarparet Trøim/Rekdal vurderte å trekke seg. Så foreslo Rekdal at de skulle kontakte Ronny Deila. Sist fredag sa Deila ja til VIF. Floken var løst.

Bilde 1 av 2

– Det var ikke første gang vi har vurdert å trekke oss. Men i juni var det nære på for oss begge. Vi var kommet til et punkt, for å si det slik. Så kom jeg på ideen om å kontakte Ronny Deila, og ting snudde fort igjen, sier Kjetil Rekdal til Dagsavisen.

– Det høres dramatisk ut?

– Det kan du si. Men, responsen fra Deila var av en slik art at jeg og Trøim omgående fikk ny glød. Slik kom hele dette opplegget i gang, sier Kjetil Rekdal.

Espeseth var jokeren

Da Deila stilte seg positiv til å på sikt gå inn som hovedtrener, krevde han samtidig at ting skulle gjøres annerledes i VIF enn det er blitt gjort til nå.

Sagt på en annen måte; Deila ville ha forsikringer fra hovedeier og investor Tor Olav Trøim om at det skal satses mye større enn før.

Utover i juni begynte så duoen Trøim/Rekdal å legge en kabal etter Deilas ønsker. Esset i kabalen heter Erik Espeseth.

Han har tidligere hatt stor suksess som kommersiell direktør i Rosenborg, og ikke minst i tospann med Deila i Strømsgodset, som daglig leder, da de sammen styrte Godset mot gamle høyder.

Da Deila forsto at Espeseth var på glid, og saken gikk i den retningen alle de tre – Trøim, Rekdal og Deila ønsket – kom det et muntlig ja fra Ronny Deila til VIFs ledelse sist fredag.

I går skrev Ronny Deila under på en fireårskontrakt med VIF, som hovedtrener fra nyttår.

Rekdal skal være hovedtrener ut inneværende sesong, med Deila som det de omtaler som samtalemakker.

Deila er på VIFs lønningsliste fra 1. oktober. Fram til det skal han flytte fra Spania til Oslo. Han og samboeren venter barn i begynnelsen av september. Deila skal sette seg inn i klubben VIF, og han skal altså være Rekdals samtalepartner.

Fra neste sesong av, skal Deila være hovedtrener, Rekdal skal være sportssjef, og Erik Espeseth, som tiltrer i oktober, skal være administrativ sjef. Med Trøim som velvillig hovedeier og investor, med klargjøring av nytt stadion, ser det hele dermed lyst ut. Igjen.

Men det forutsetter det aller viktigste; at VIF ikke rykker ned.

Ingen klausul

Deila sier til Dagsavisen at han ikke har noen klausul som fritar ham fra opplegget hvis VIF skulle rykke ned. Han sier som Rekdal at det ikke er et tema, at det bare ikke kan gå slik.

– Den gjengen vi får samlet her nå, skal bygge VIF opp til å bli en toppklubb som skal være det over tid. På sikt skal vi være langt mer frie fra AS’er og investorer. VIF som klubb skal mer og mer drives av klubben VIF, avslutter Ronny Deila.

Som med sin signatur har snudd en negativ spiral til optimisme i alle ledd i den ærverdige klubben.

Mer fra Dagsavisen