Trepoengeren Kåffa sårt trengte

(KFUM – Sandnes Ulf 1-0 (0-0). KFUM sto med kun en seier på tolv kamper i 1. divisjon, men det ville brødrene Yannis og Juba Moula gjøre noe med. Juba ga ballen til innbytter Yannis, som ble matchvinner med en perle i venstre hjørne.

I denne saken sto det opprinnelig at KFUM ikke hadde vunnet på tolv kamper. Dette var feil  laget slo Ranheim borte forrige måned. Statistikken i første avsnitt gjelder hjemmeseirer. Dette er nå rettet.

EKEBERG (Dagsavisen): Før kampstart mandag hadde ikke KFUM hatt en verre rekke uten hjemmeseier i en og samme sesong på 2000-tallet. Forrige hjemmeseier i serien denne sesongen kom mot Sogndal (4-1) 27. juli. Kåffa hadde kun én seier (borte mot Ranheim i august) på sine tolv siste kamper før Ulf-møtet, men mandag ble altså den blytunge rekken omsider brutt. Yannis Moula kom inn fra benken og ble matchvinner et kvarter før slutt. Kåffa står nå med 20 poeng etter 18 runder, og har fått et pusterom ned til bunnstriden. Ulf blir stående på 25 poeng.

– Det var kjempedeilig. Vi har jo vært inne i en periode hvor det har gått litt imot. Vi har fått færre trepoengere enn det vi hadde håpet på før sesongen. Men vi har gjort alt vi kan for å snu det, og det er deilig at det snudde nå, sier Yannis Moula til Dagsavisen.

– Ekstra kjekt at du fikk målgivende fra broren din?

– Ja, klart det er gøy. Han er vel den jeg har spilt mest fotball med opp gjennom. At han finner meg på banen, er naturlig. Men også veldig deilig. Så må man jo sette sjansene også. Det var fint, sier han smilende.

– Hva betyr denne seieren for fortsettelsen?

– Det er selvfølgelig en kjempeboost. Det er fortsatt en del vi må justere, men dette er en prestasjon vi må bygge videre på. Vi satser på at det har snudd nå, sier han.

Fornøyd Isnes

Kåffa-trener Jørgen Isnes var naturlig nok en fornøyd mann etter kampslutt.

– Det var greit å bryte opp rekken. Vi ser at den har vært ganske lang. Det kommer noen sånne perioder iblant. Da gjelder det å komme seg kjappest mulig ut av dem, sier han til Dagsavisen.

– Vi gjorde det vanskelig for Sandnes Ulf. Vi la oss litt lavere i banen i dag, og lot dem få litt ball. Så produserte vi noen sjanser. Men vi kan produsere enda flere, så det får være et fokusområde framover. Denne seieren betyr mye, både i form av at man får tre poeng igjen, men også for at selvtilliten bygger seg opp. Og i tillegg kan vi få litt avstand ned til lagene under, tilføyer han.

Oslo 20200928.
KFUM-trener Jørgen Isnes etter kampen mellom Kfum-Oslo-Sandnes Ulf på Kfum Arena.

KFUM-trener Jørgen Isnes smilte bredt etter kampen. Foto: Vidar Ruud/NTB

Han roser brødrene Moula for scoringen.

– Det var kult å se. Det er Kåffa-gutter som har gått gjennom akademiet her. En fin avslutning også. Yannis har det litt i seg. Veldig moro, sier Isnes.

Hjemmelaget tok kontrollen fra start på KFUM Arena, mot et opprykksjagende Sandnes Ulf. De lyseblå vant 3-1 da lagene møttes i Sandnes 14. august, men bortelaget hadde lite å stille opp med i starten i mandagens oppgjør.

Vertenes Robin Rasch holdt på å ha hellet med seg da han svingte et frispark inn i boksen etter bare tre minutters spill. Ballen gikk via et Ulf-hode og like utenfor, til stor lettelse for Aslak Falch i bortelagets bur.

I metallet

KFUM presset høyt det første kvarteret. Deretter kom Ulf noe mer med, men Sandnes-laget maktet ikke å skape noe. Gjestene hadde kun en halvsjanse i løpet av de første 45 minuttene – tidligere Vålerenga-spiller Magnus Grødem prøvde lykken fra distanse, men ballen suste over mål.

Det var KFUM som hadde omgangens klart største mulighet. Robin Rasch ladet skuddfoten på frispark etter en halvtimes spill, men ballen curlet i stolpen og ut. Det ebbet ut i 0-0 til pause.

Kort tid etter hvilen fikk KFUM en god mulighet etter corner, men et panisk Ulf-forsvar fikk klarert etter klabb og babb like foran keeper Aslak Falch.

Remi-André Svindland prøvde seg fra distanse en knapp times spill, men Falch var med på notene i Ulf-buret.

KFUMs Yannis Maxitas Moula jubler med lagkamerater etter 1-0 under 1. divisjonskampen i fotball mellom KFUM Oslo og Sandnes-Ulf på KFUM-Arena.

Brødrene Yannis og Juba Moula jubler sammen for 1-0. Foto: Vidar Ruud/NTB

Brødrene kombinerte

Sandnes Ulf hadde lite å bidra med offensivt, men tettet bra igjen bakover. Et øyeblikks sløvhet gjorde imidlertid at KFUM kunne kapitalisere i det 75. minutt. Yannis Moula plasserte lekkert ballen bort i venstre hjørne, utakbart for keeper Falch.

Sandnes Ulf forsøkte å mobilisere i jakten på utligning, og ropte på straffe etter en situasjon der Tord Salte gikk ned i boksen knappe ti minutter før full tid. Dommer Martin Berg ga imidlertid ikke gehør til de lyseblå.

Ulf fikk en kjempesjanse til å utligne like etter, men fra kloss hold vartet KFUM-keeper Knut André Skjærstein opp med en flott redning.

Hjemmelaget holdt hodet kaldt på slutten og kunne juble for tre svært viktige poeng da sluttsignalet lød.

KFUM Oslo – Sandnes Ulf 1-0 (0-0)