Gerard Pique (i midten) sammen med Jordi Alba på Spanias trening i Madrid.

Treningen måtte stoppes etter hetsing

Spanias landslagstrening ble avbrutt på grunn av tilskueres hets mot Barcelona-spiller Gerard Piqué.

Av Sjur Natvig

Piqué har offentlig gått inn for Catalonias løsrivelse fra Spania og har skarpt kritisert politiets hardhendte framgangsmåte i forsøket på å stoppe søndagens folkeavstemning.

Før landslagssamlingen åpnet Piqué for å trekke seg fra videre landslagsspill for Spania, men landslagssjef Julen Lopetegui gjorde det klart at han ville ha ham med.

Skjellsord

Mange av de frammøtte på Las Rozas-anlegget i Madrid var ikke av samme oppfatning. Det var piping, buing og skjellsord rettet mot Piqué, og enkelte hadde med seg plakater med påskrift som «ut med Piqué».

Noen ropte "Spania er landet ditt!", supplert med ord som ikke egner seg på trykk.

Lopetegui valgte å avbryte treningsøkten tidlig.

Piqués velkjente politiske oppfatninger har gjort at han ofte er blitt buet ut når landslaget spiller hjemmekamper andre steder enn i Catalonia, men så ille som mandag har det ikke vært.

Verste opplevelse

Søndag gråt Piqué etter at Barcelona spilte sin seriekamp mot Las Palmas uten tilskuere som en protest mot hendelsene utenfor stemmelokalene. Klubben ønsket å utsette kampen, men fikk ikke lov av ligaens ledelse.

– Dette var den verste opplevelsen i mitt liv som profesjonell fotballspiller, sa Piqué.

– Men jeg er stolt av Catalonia og folket her. Uansett hvor mye de ble provosert, uansett hvilke feller som ble satt for dem, demonstrerte de fredelig og sang høyt og tydelig.

Med sine uttalelser er Piqué blitt til et symbol for begge sider i striden om katalansk uavhengighet. I Barcelona feires han som en helt, men i Madrid ble han altså mottatt med hets og ukvemsord. (NTB)