Martin Ødegaard har storspilt for Strømsgodset i eliteserien i år. Men 15-åringen mener andre arenaer har hatt like mye å si for landslagsplassen. FOTO: AUDUN BRAASTAD/NTB SCANPIX

Trening med laget ikke nok

TALENTET: For Martin Ødegaard holder det ikke bare å trene med Strømsgodset. Han må leke mye med ballen i tillegg.

Hva gjør Martin Ødegaard (15) til tidenes yngste norske landslagsspiller hvis han debuterer i privatkampen mot Forente arabiske emirater om én uke?

Det svarte han villig på da mediene møtte ham på Marienlyst etter treningen og landslagsuttaket i går.

Svarene hans kan lagres av alle talenter som vil opp og fram.

For kjernen i hele utviklingen hans er lek med ball utenom organisert trening.

- Jeg må ned på banen og trene litt på egen hånd nesten hver dag. Og all trening skjer med ball. Slik har jeg utviklet både basisferdigheter og orienteringsevnen, sier han.

 

Les også kommentar på Nyemeninger.no

 

Messi på YouTube

I tillegg bruker fotballtalentet tid foran TV. Og da studerer han de beste spillerne i verden på YouTube.

- Lionel Messi er for meg verdens beste spiller, og jeg har studert mange av bevegelsene hans, sier Martin, som denne uka både begynte på videregående og ble landslagsspiller i fotball.

Det han ikke snakket så mye om, er at han også selv er blitt en hit på YouTube. Sammendraget som CMore har lagt ut, er nå oppe i over 1,1 million visninger.

Verden der ute er blitt oppmerksom på ham. Og det er 15-åringen veldig klar over uten at det foreløpig rokker ham fra Strømsgodset.

- Jeg har det veldig godt og trygt her, sier Martin, som ikke har noen egen agent, men lar faren Hans-Erik ta seg av henvendelsene.

 

Høgmo gleder seg

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo sier Godset-spilleren har vært så god i eliteserien at han var umulig å komme utenom i landslagstroppen. Selv har Høgmo hatt 15-åringen i kikkerten lenge.

- Jeg sa før sesongen at han kom til å bli årets komet i Tippeligaen, og at han kunne bli tidenes yngste A-landslagsspiller. Nå gleder jeg meg til å se hvordan han presterer på landslaget, sier Høgmo.

 

Hjemmespillere

Han plukket nesten bare hjemlige spillere til neste ukes landskamp. Unntaket er Rune Almenning Jarstein.

- Dette blir en fin test for vårt landslag, og en god anledning til å se spillere som kan være aktuelle til troppen mot England og Italia, sier Høgmo til fotball.no.

Den norske troppen preges av landets for øyeblikket to beste lag. Serieleder Molde har hele sju spillere i troppen. Serietoer Odd har fått med tre mann, deriblant ferskingen Thomas Grøgaard.

Ved siden av Ødegaard og Grøgaard er også Molde-duoen Per Egil Flo og Fredrik Gulbrandsen, i tillegg til AaFKs Fredrik Ulvestad, mulige landslagsdebutanter.

Allerede neste uke venter et nytt landslagsuttak. Da er dessuten alle utenlandsproffene med.

Er Martin Ødegaard med da også?

are.kolstad@dagsavisen.no