Sport

Trenerlegenden fortsetter og vil få Røa opp igjen

Ingen topptrenere i Norge har sittet lengre enn Geir Nordby. Nå fortsetter han som trener for Røa, som rykket ned fra Toppserien for første gang i deres toppfotballiv.

Geir Nordby (51) overtok som hovedtrener i Røa for «Dynamite Girls» i 2006 og siden har han vunnet både serie- og cuptitler med de rødkledde.

I år ble laget sist i Toppserien og rykket ned for første gang etter at de etablerte seg på øverste nivå i Norge. Da gikk Geir Nordby i tenkeboksen. Var det tid for et skifte?

Les også: RBKs Marit Clausen vraket utenlandstilbud – går til tabelljumbo

Ny giv i 1. divisjon

Han er ute av den tankesmia og er i full gang med å bygge opp det laget som skal bringe Røa tilbake igjen i 2021. Bare den siste uka har det kommet inn fire nye spillere, to fra Grei og to fra Vålerenga.

I fjor rykket Stabæk ned for så å komme rett opp igjen i år. Samme effekt håper Røa på.

– Når man har bulket på parkeringsplassen kan man ikke stikke av. Ja, jeg går på en ny sesong med disse jentene. Det er så mye talent å utvikle her, sier Geir Nordby til Dagsavisen.

Han har tydeligvis fått nedrykket på god avstand. Det hjalp litt at de slo Kolbotn 2-0 i den siste seriekampen og fikk avsluttet med en viss stil. Laget ble slått ut i kvartinalen i cupen etter en jevn kamp mot Sandviken.

Les også:Nå henter VIF norsk-islandsk talent: – Fristet veldig å komme tilbake

Rundet 600 kamper

I høst passerte Geir Nordby utrolige 600 kamper som leder av Røa, og nå ser han for seg nye milepæler.

- Kanskje jeg skal sikte meg inn mot tusen etterhvert. Da blir det på med tangaen igjen, sier Nordby, som måtte ta æresrunder på Ullevaal stadion etter et veddemål etter at laget tok "The Double" i 2004.

Nå skriver vi snart 2021 og Nordby har sett fire nye spillere komme inn:

*Emma Østvold kommer fra Grei (tidligere Kolbotn), et stort talent som vil styrke midtbanen til Røa.

*Marie Nielsen (22) kommer også fra Grei der hun har vært i fem år og kan spille i flere posisjoner.

*Mia Huse (19) kommer fra Vålerenga der hun har fått lite spilletid i Norges beste klubb og ønsker å komme videre i karrieren,

*Nadia Pinto (19) kommer også fra Vålerenga av samme årsak. Hun ønsker mer spilletid og ser på den nye satsingen i Røa som interessant.

- Her har vi fått spillere med stort utviklingspotensiale som jeg gleder meg å inkorporere i den gjengen vi allerde har her, avslutter Geir Nordby, som startet som assistenttrener i Røa helt tilbake i 1997.

Les også: «Vinnerne plukkes av en jury som kanskje har sittet for mye på hjemmekontor i år?»

Mer fra Dagsavisen